Marko Polanc: Tako močni, da lahko startamo na najvišja mesta

Marko Polanc: Tako močni, da lahko startamo na najvišja mesta
17.09.2021 AVTOR: DZ

Slovenska članska reprezentanca ima kar tri "nadomestne" selektorje in v takih vlogah bodo odšli tudi v Flandrijo, na svetovno prvenstvo."Gremo z najboljšimi in zahvalil bi se vsem kolesarjem za odziv."
Marko Polanc

Marko Polanc je predsednik odbora za cestno kolesarstvo, obenem pa skupaj z Gorazdom Štangljem in Andrejem Cimpričem opravlja vlogo nekakšnega nadomestnega selektorja oziroma v. d. selektorja.

Polanc je bil tudi prisoten na novinarski konferenci pred odhodom reprezentance v Belgijo. Trojica bo lahko računala na najmočnejšo možno ekipo. Osem kolesarjev. Sedmerica iz World Tour ekip in David Per iz Adrie Mobila.

"Mi smo za razliko od evropskega prvenstva uspeli dobiti popolno zasedbo naših najboljših kolesarjev. Gremo z najboljšimi in zahvalil bi se vsem kolesarjem za odziv. Kot je rekel Martin, morda niso vsi v najboljši formi, vendar verjamem, da bomo z združenimi močmi lahko konkurirali najboljšim," je dejal Polanc. V vožnji na čas, ki je bolj ali manj ravninska in s tem primerna za tiste prave mojstre, velike, močne kolesarje, bosta nastopila Tadej Pogačar in Jan Tratnik:

"Dala bosta vse od sebe. Gre za zelo dolgo zadevo, obstaja pa tudi možnost vetra z morja. Potrudili se bomo. Potem pa se bomo osredotočili na cestno dirko. Mi moramo stati skupaj. Smo tako močni, da lahko startamo na najvišja mesta. Tudi zmaga je dosegljivo. Zato smo tukaj. Od tekmovalcev do funkcionarjev, da naredimo najboljše v tem trenutku."

Sicer pa bo v Flandrijo odšlo kar 22 kolesarjev in kolesark. Največ pozornosti je seveda namenjeno članski cestni dirki. Dolga bo skoraj 270 kilometrov. Slovenci spadajo v krog favoritov za zmago. A tu so še Belgijci z izjemnim Woutom Van Aertom, Italijani, Francozi … Taktičnih različic za dirko je ogromno.

"Zame je najslabše, če moramo mi loviti in iskati prikjluček. To pomeni, da bomo morali biti vseskozi na preži in izničevati prednost, ki jo bodo hoteli postaviti nasprotniki. Če bo treba vleči, je zadnja stvar, ki jo bomo delali. Bolje, da smo pripravljeni na vsak odgovor. Na začetku smo spredaj s tistimi, ki so v drugi liniji, potem pa z našimi najboljšimi," je še dodal Polanc.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ