Marko Polanc: Vzgajati mlade kolesarje

Marko Polanc: Vzgajati mlade kolesarje
26.02.2015 AVTOR: D. Z.
Na predstavitvi članske ekipe Radenska Ljubljana smo spregovorili tudi s trenerjem Markom Polancem, ki bo vodil eno izmed najmlajših kontinentalnih ekip.

Ko govorimo o moštvu Radenska Ljubljana – kolesarji bodo tudi letos vozili kolesa Kuota – lahko govorimo o zelo mladih kolesarjih. Med njimi samo Robi Jenko ne spada med mlajše člane. Tudi letos jih bo vodil Marko Polanc, ki je na predstavitvi ekip jasno povedal:

»Vedno poudarjam, da mi nismo Adria Mobil. Mi smo ekipa z mladimi kolesarji, ki prihajajo iz mladinskih vrst. Naša misija je, da jih vzgojimo v prave tekmovalce in potem tiste zares najboljše pripravimo za odhod v tujino. Tako sta v zadnjih dveh letih v tujino odšla Jan Polanc in Luka Pibernik. « Oba omenjena kolesarja zdaj vozita za moštvo Lampre Merida.

Jan Polanc je prišel tudi na predstavitev njegovega nekdanjega kluba. Trenutno je doma, saj ima poškodovano zapestje. »Mislim, da je to prava pot za tako ekipo. Pomembno je, da ekipa dozoreva, da se kolesarji razvijajo, a ne samo kot športniki, ampak tudi kot osebe, « je še dodal Marko Polanc, obenem pa je priznal, da so v ospredju tudi rezultati:

»Rezultati so pomembni. Če gremo na dirko, si moramo postaviti določene cilje. Na dirkah v kategoriji do 23 let je cilj, da se približamo zmagi. V kategoriji elite pa so starejši kolesarji. Tam moramo nabirati izkušnje in v pravem trenutku potegniti naš maksimum. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ