Marku Cavendishu kaotičen sprint, Blaž Jarc odličen osmi! Sagan predal majico! (foto)

Marku Cavendishu kaotičen sprint, Blaž Jarc odličen osmi! Sagan predal majico! (foto)
27.03.2013 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je dobil drugo etapo dirke Trije dnevi De Panne. Odličen osmi je bil Blaž Jarc, vodstvo v skupnem seštevku pa je prevzel Arnaud Demare.
V begu tudi Koren
ruga etapa na dirki Trije dnevi De Panne je bila bolj po meri sprinterjem, kot prva. Dolga je bila 209 kilometrov, v prvi pobeg pa so se podali Pozzo, Eeckhout, Claeyes, Mertens in Brammeier. Njihova največja prednost je na 90 kilometru znašala dobrih osem minut.

Tudi v ozadju je bilo zelo živahno in hitro se je izoblikovala skupina 28 kolesarjev, med katerimi so bili tudi Kristjan Koren, Chavanel, Viviani, Guardini, Ponzi, Durbridge … Ubežnikom so se približali zgolj na minuto zaostanka, glavnina pa je za njimi zaostajala slabi dve minuti.

Sagan popustil pred sprintom
Ko so kolesarji vstopili v zaključne tri kroge, so tempo v glavnini narekovali kolesarji moštev Orica GreenEdge in Lotto Belisol. Prednost ubežnikov je kmalu padla pod minuto. Zadnja Bazzana in Gruzdev sta bila ujeta osem kilometrov pred ciljem.

Oblikovati so se začeli sprinterski vlaki, medtem ko kolesarjev Cannondalea, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku ni bilo v ospredju. Tudi Peter Sagan je zaostajal in šest kilometrov do cilja je zaostal za prvo skupino. V ospredju se je na čelo postavil tudi Tom Boonen, ki je postavil zaključni vlak za Cavendisha. Sledila sta še Keisse in Terpstra.

Izjemni Cavendish
Kljub vsemu so Cavendisha samega pustili zelo zgodaj. A Cavendish je bil dovolj močan. Premagal je Elio Vivianija in Francesca Chicchija. Odlično se je znašel tudi Blaž Jarc, ki je zasedel osmo mesto.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel v prvi etapi »nesrečno « drugi Arnaud Demare, ki ima zdaj dve sekundi prednosti pred Alexandrom Kristoffom in pet pred Markom Cavendishem. Več kasneje!

Trije dnevi De Panne, skupni vrstni red

1. Arnaud Demare (Fra) FDJ 9:47:18
2. Alexander Kristoff (Nor) Katjuša 0:02
3. Mark Cavendish (VB) Omega Pharma Quick Step 0:05
4. Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma Quick Step 0:06
5. Maxime Vantomme (Bel) Crelan Euphone
6. Niki Terpstra (Niz) Omega Pharma Quick Step
7. Davide Cimolai (Ita) Lampre Merida 0:11
8. Johan Le Bon (Fra) FDJ 0:14
9. Oscar Gatto (Ita) Vini Fantini Selle Italia
10. Andre Greipel (Nem) Lotto Belisol 0:15

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ