Marku Cavendishu zmaga, Matej Mohorič poškodovan

Marku Cavendishu zmaga, Matej Mohorič poškodovan
08.02.2016 AVTOR: D. Z.
Slabo se je dirka po Katarju začela za Mateja Mohoriča. Član Lampreja Meride si je po poročanju tuttobiciweb.it ob padcu zlomil roko in moral odstopiti. Etapo dobil Mark Cavendish.

Začela se je zelo ravninska etapna dirka ekstra kategorije po Katarju. Na njej nastopajo številna zvezdniška imena, predvsem sprinterji. Obenem pa so bili na startu tudi trije Slovenci. Marko Kump, Luka Pibernik in Matej Mohorič. Vsi trije člani moštva Lampre Merida. Dukhan je gostil start prve etape, ki se je končala v Al Khor Cornichu. Dolga je bila 176 kilometrov. Že po 50 km dirkanja je prišlo do odločilne poteze.

V vožnji na veter je v osprdju ostala skupina dobrih 20 kolesarjev, ki je vztrajala vse do cilja.
Povprečna hitrost po prvih dveh urah dirkanja pa je znašala več kot 50 km/h. V zaključku je prišlo še do nove selekcije, saj se je za zmago udarila samo še skupinica 16 kolesarjev. V tej skupini je imel kar tri pomočnike član Katjuše Alexander Kristoff, ki pa tega ni znal izkoristiti. V sprintu se je zmage veselil Mark Cavendish. Povprečna hitrost etape pa 51,8 km/h.

Britanec je moštvu Dimension Data for Qhubeka priboril prvo zmago v sezoni 2016. Premagal je Sacha Modola in Andreo Guardinija. Marko Kump je dobil sprint zasledovalne skupine in je tako zasedel 17. Mesto, a je izgubil minuto in 43 sekund. Luka Pibernik je bil z zaostankom skoraj 12 minut 107. Odstopil pa je Matej Mohorič. Spletni portal tuttobiciweb.it poroča, da si je mladi član Lampreja Meride ob padcu zlomil roko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ