Martin Hvastija o kronometru, Mohoriču in cestni dirki članov

Martin Hvastija o kronometru, Mohoriču in cestni dirki članov
30.09.2013 AVTOR: D. Z.
Po svetovnem prvenstvu je čas za oceno. Selektor Martin Hvastija je strnil vtise po 80. prvenstvu, ki so ga gostile Firence.

Martin Hvastija o članski dirki
Če smo v petek videli, kako gredo zadeve iz teorije v prakso, je bilo tokrat obratno. Teorija je eno, kar se zgodi na cesti, je drugo. Jan Polanc je z odlično vožnjo rešil vse skupaj. Na šele tretji dirki na takem nivoju. Do zadnjega kroga je bil ob boku najboljšim. Je pa seveda hudo, ko pride do padca enega izmed dveh kolesarjev, od katerih največ pričakuješ. Grega Bole je je na srečo odnesel brez hujše poškodbe. Jani Brajkovič je bruhal vse od starta. Šlo naj bi za vnetje zgornjega dela slepiča. Ko si odrezan od možnosti za uspeh, je potem toliko bolj pomembno, da tisti, ki so v planu b ali c nekako pripeljejo zadeve do konca. Sem pravzaprav vesel, da je Borut Božič presegel samega sebe. Do treh krogov pred ciljem se je uspel voziti z najboljšimi. Poleg tega je z nasveti in z vožnjo pred njim pomagal Janu Polancu.

Martin Hvastija o slabih nastopih v vožnjah na čas
Letos ni šlo in nikoli, ko bo podoben kronometer, ne bo šlo. Vsaj v bližnji prihodnosti nimamo nikogar, ki bi se lahko specializiral za to disciplino. Mislim, da nimamo niti finančnih sredstev niti ostalih možnosti. Nihče od kolesarjev si tega ne more privoščiti, saj fantje dirkajo na drugih dirkah. Kronometer pač nikogar resno ne zanima. Mi pa nimamo niti kadrovskega potenciala. Če bodo kronometri tako težki, kot je bil lani, potem lahko pričakujemo izjemen rezultat izjemnih posameznikov ob izjemni formi. Ampak, bojim se, da bo to bolj ali manj izjema. Letošnji kronometer je realna slika tistega, kar počnemo s to disciplino. Mi se z njim ne ukvarjamo, nimamo mlade generacije na dirkališču, nimamo kolesarjev, ki bi se znali po ravnini voziti 60 kilometrov na uro. Enostavno jih v bližnji prihodnosti ne vidim.

Martin Hvastija o Mateju Mohoriču
Izjemen talent. Izjemna proga. Vse se mu je izšlo. Fenomenalno. Naslov svetovnega prvaka. To je izjemen dosežek. Velike nacije se nam klanjajo. Vedo, kakšen dragulj imamo. Čeprav bo naslednje leto že profesionalni kolesar, kljub mladosti verjamem, da bo, tudi glede na njegovo psihično stabilnost zelo uspešen. Trdno stoji na tleh. Mogoče še ne prihodnje leto, saj je res mlad, a v naslednjih desetih letih bo pravi šampion.

Martin Hvastija o dosežkih na svetovnem prvenstvu
Pri naši omejenosti in majhnosti moramo biti izjemno zadovoljni, da smo vsako leto nekje v stiku z najboljšimi. Italijani so osvojili samo eno bronasto medaljo. Prvenstvo je bilo zelo uspešno. Slovenska reprezentanca pa je kot celota delovala odlično in tudi zaradi mladega rodu, ki prihaja z velikim veseljem gledamo naprej.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ