Martin Hvastija: Izbral glede na traso in trenutno formo

Martin Hvastija: Izbral glede na traso in trenutno formo
09.10.2016 AVTOR: D. Z.
Ob predstavitvah slovenskih reprezentanc nismo še nič povedali o mlajših članih. Selektor Martin Hvastija ima na voljo pet kolesarjev.

MLAJŠI ČLANI
Jon Božič (kronometer in cestna dirka)
Gašper Katrašnik (cestna dirka)
Izidor Penko (kronometer in cestna dirka)
David Per (cestna dirka)
Martin Otoničar (cestna dirka)

 

Dva sprinterja
SP v Katarju. “Smo kar solidni. Po dveh sušnih letih smo v Pokalu narodov deveti. Sicer predvsem po zaslugi spomladanskih nastopov Davida Pera, ki pa je nekoliko padel v formi. Nastopu v kronometru se je odpovedal, namesto njega bo tako natopil Jon Božič, ” je dejal selektor Martin Hvastija.

Na voljo bo Hvastija imel pet kolesarjev: “Izbral sem glede na traso in trenutno formo. Tu sta tudi dva sprinterja, najhitrejša mlada kolesarja, ki ju imamo. Gašper Katrašnik je bil na lanskem evropskem prvenstvu, ki je bilo ravninsko sedmi. Tu je še Martin Otoničar, ki je naš edini res pravi sprinter. ” Prav Otoničar bi lahko presenetil, če bi prišlo do sprinta velike skupine, pa čeprav o njem malo govorimo.

Otoničarju trasa pisana na kožo
“Letos vozi v amaterski italijanski ekipi in je nekoliko dislociran od reprezentance. Dirk za njegove karakteristike v programu Pokala narodov je zelo malo. Računam na to, da se je optimalno pripravil, saj mu je proga pisana na kožo. To je tudi njegovo zadnje leto med mlajšimi člani. 

Martin Hvastija je na predstavitvi kolesarjev izpostavil tudi prej omenjenega Pera. Na cestni dirki bodo njegove izkušnje in sposobnosti pri vožnji na veter prišle še kako prav: “Je specialist za klasike. Eden tistih, ki v primeru težjih razmer ve, kako se stvarem streže. Tudi Jon uživa v vetru. Izidor Penko je lahko joker, če prie do hude selekcije in bi bil zraven. ” A kljub številnim možnim scenarijem, bi moralo na ravninski progi v Katarju priti do sprinta velike skupine.

"Glede na stanje, nam ta proga odgovarja "
“Naloge bom določil večer pred startom. Če bo pihalo, je vsekakor bolje imeti dva sprinterja, saj lahko pride do razbitja skupine. Če pa bo prišlo do sprinta, potem bomo morali sestaviti vlak in tam bodo pozicije določene, ” je še dejal Hvastija in priznal:

“Glede na stanje nam ta proga odgovarja. Če bi bila trasa težja, potem nimamo tako dobrih kolesarjev. ” Fantje so očitno zelo samozavestni, kar je nenazadnje potrdil tudi Katrašnik: “Proga je tehnično zahtevna, kar nam ustreza. Lahko smo konkurenčni. Forma je kar v redu, mislim da lahko veliko pričakujemo. Na taki progi potrebuješ veliko sreče in hitro se lahko vse obrne. Vse je mogoče.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ