Martin Hvastija: "Iztisneš tisto, kar imaš v nogah"

Martin Hvastija: "Iztisneš tisto, kar imaš v nogah"
23.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Ko ne moreš, ne moreš, ni bilo napak. Iztisneš tisto, kar imaš v nogah," je nastop mlajših članov ocenil Martin Hvastija.

Martin Hvastija je kot selektor na cestni dirki svetovnega prvenstva vodil mlajše člane. Na dobrih 190 kilometrov dolgi preizkušnji je imel na voljo pet kolesarjev. V prvi skupini pa se je pripeljal samo Tadej Pogačar.

Hvastija je priznal, da fantje niso naredili nobene večje napake: "Ne. Toliko, kot so imeli, toliko so dali. Jermanu je na vrhu klanca zmanjkalo deset metrov in bi bil zraven. Tik pred njim je bil Albanese, ki je še ujel priključek. V sprintu pa je zasedel peto mesto. Ko ne moreš, ne moreš. Tudi deset metrov se potem ne more pridobiti. Do potankosti so fantje opravili tisto, kar smo se zmenili. Bili so zraven. Grošelj je morda napadel krog prezgodaj, vendar pa to ni vplivalo na razplet. Pogačar je bil pozoren, v zadnjem krogu, pa enostavno ni mogel z najboljšimi. "

Hvastija je obenem poudaril, da večina kolesarjev, ki so končali v ospredju, vozi v moštvih z World Tour licenco: "Med prvimi petimi so trije profesionalni kolesarji. Kamna je svetovni prvak v ekipni vožnji na čas, saj je član Sunweba. Enostavno. Ti fantje imajo druge dirke v nogah in drugi ritem. " Na koncu je najboljši rezultat z 20. mestom dosegel Pogačar. V tej situaciji je to očitno bil njegov optimum, saj je imel krče. Poleg tega ni sprinter. Ni pa bil tako dober, da bi sledil napadalcem. Situacija je bila na koncu izgubljena. " Na koncu pa je Hvastija fantom stisnil roke: "V bistvu sem jim čestital, da so se borili. Ko ne moreš, ne moreš. Ni napak. Iztisneš tisto, kar imaš v nogah. "

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ