Martin Hvastija: Reprezentanca, ki odhaja in prihaja

Martin Hvastija: Reprezentanca, ki odhaja in prihaja
15.09.2017 AVTOR: D. Z.
Martin Hvastija je selektor mlajših članov. Na voljo ima zanimive kolesarje. Izjemno nadarjene fante, ki pa so šele prišli v to kategorije, in nekatere, ki odhajajo.

.

Letos slovenska reprezentanca mlajših članov na dirkah za Pokal narodov niso bili najbolj uspešni. Tako so ostali brez nastopa na prestižni dirki Tour de l’Avenir.

Na svetovnem prvenstvu pa bo lahko selektor Martin Hvastija računal na pet kolesrjev, medtem ko jih bodo imele kolesarske velesila po šest. “Ker je taka kvota, je Luka Čotar tisti, ki je nekako izpadel iz ekipe in je rezerva, ” je dejal Hvastija. Ostanejo Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Izidor Penko in Matic Grošelj. Penko in Grošelj bosta nastopila v vožnji na čas.

Hvastija je še omenil, da še dva kolesarja, ki sta ravno prestopila iz mladinskih vrst Primožič in Horvat nista imela ravno najboljše sezone. “Reprezentanca je sestavljena iz tistih, ki odhajajo iz te kategorije, kot je Katrašnik, in tistih ki prihajajo. To sta Pogačar in Jerman, ” je pojasnil Hvastija in na predstavitvi ekipe v torek dodal: “Izidor Penko je že odšel na prizorišče, saj je želel biti prej tam. Njegov cilj v kronometru je uvrstitev med 20. Na žalost v tej generaciji nimamo specialistov za to disciplino. Nimamo takih, ki bi lahko krojili prvo desterico.

Sicer pa so bili mlajši člani konec avgusta in v začetku septembra na skupnih pripravah na Pokljuki. Kot boste lahko izvedeli v intervjuju s Tadejem Pogačarjem v novi številki revije Bicikel so opravili tudi testiranje. Na tem testiranju naj bi se prav prej omenjeni Penko zelo izkazal. Kaj pa cestna dirka? “Težko predvidimo, kakšen bo razplet. Tadej Pogačar mora biti zraven, k obo šlo zares. Katrašnik in Jerman, ki je bil v ospredju že na evropskem prvenstvu bi lahko bila tudi blizu. ” Medtem ko je Jerman poudaril, da bo to precej težja dirka od tiste na evropskem prvenstvu, pa je Pogačar poudaril:

“Zelo dobro smo pripravljeni in motivirani. Med dirkami znamo komunicirati med sabo. To ne bo težava. Tisti, ki se bo najbolje počutil, za tistega bomo delali. ” Spomnimo. Pogačar je po blestečih predstavah med mladinci – bil je tudi tretji na evropskem prvenstvu – že v prvi sezoni med mlajšimi člani zablestel s petim mestom na dirki po Sloveniji. Jerman je tudi letos prestopil med mlajše člane in je na dirki po Sloveniji dva dni nosil majico najboljšega mladega kolesarja. Lani sta bila oba še člana izjemne mladinske generacije, med katerimi lahko brez dvoma omenimo še Primožiča, Horvata, Lavriča in Čemažarja – slednji še vedno nastopa med mladinci.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ