Martin Hvastija: Upamo, da se bo dirkalo na moč

Martin Hvastija: Upamo, da se bo dirkalo na moč
28.09.2018 AVTOR: DZ

6 mlajših članov, vključno s Tadejem Pogačarjem, v katerega bodo uprte vse oči, saj velja za enega izmed favoritov. Selektor Martin Hvastija morebitnem razpletu: "Ta trenutek je še cel kup variant."

Selektor reprezentance mlajših članov Martin Hvastija bo na petkovi cestni dirki v svojih vrstah imel brez dvoma enega izmed najboljših kolesarjev te kategorije Tadeja Pogačarja. Slednji je letos zares blestel na etapnih in enodnevnih dirkah, tako da spada v ožji krog favoritov za najvišja mesta. Slovence tako na zahtevni trasi v Innsbrucku čaka zelo zahtveno delo.

"Opozoril bi, da so so poleg konkurence, ki jo poznamo, in ki jo Tadej obvladuje, tu še profesionalci, ki jih letos še nismo videli. To so leto, celo dve leti starejši kolesarji kot je Tadej, ki je v tej konkurenci šele drugo leto. Nekako smo tudi zadovoljni, da so zraven, saj upam, da bodo ti kolesarji na koncu, ko bo šlo zares, pripravljeni sodelovati. Morda ga ne poznajo tako dobro, kot ga tisti, ki so z njim dirkali celo sezono. Upamo, da se bo dirkalo na moč, in da bodo dejansko ostali najboljši, da se nam v prvi polovici dirke ne zgodi kaj nepredvidenega," je dan pred dirko za RTV Slovenija povedal Martin Hvastija.

Popoldne si je Hvastija ogledal še mladinsko dirko, ki je že lahko nekakšen pokazatelj, kaj bi se lahko dogajalo pri mlajših članih, pa čeprav smo pri mladincih spet videli neverjetno premoč Belgijca Remca Evenepoela. Kaj vse pa se lahko zgodi pri mlajših članih? "
Predvsem je to dirka, ki jo vnaprej težko interpretiramo. Gre za kombinacijo dirke v liniji, potem pa še krožna dirka. Najtežji klanec je takoj po prvi tretjini. To je dirka, kjer je potem poleg klanca in spusta še devet kilometrov tehnično izjemno zahtevne ravnine," je za RTV Slovenija še poudaril Hvastija in pojasnil:

"Šele včeraj, ko so postavili ograje, smo lahko videli, kako ozka je na določenih mestih v resnici trasa. Potem so tu kocke, tračnice tramvajev. Nevarni ovinki. Zadnji kilometri so izjemno zahtevni, saj je celo manjši klanec in zelo ozek zaključek do zadnjih dveh kilometrov, ko se vse nekoliko odpre. Gre za dirko, ki jo bo zelo težko nadzirati. Naš namen je pripeljati Tadeja Pogačarja v položaj, kjer bo potem lahko dirkal.
Ta trenutek je še cel kup variant." Največji uspeh na svetovnih prvenstvih v tej konkurenci je brez dvoma leta 2013 v Toskani dosegel Matej Mohorič, ki je po izjemnem samostojnem pobegu - v zaključku mu ni mogel slediti Julian Alaphilippe - slavil prestižno zmago in drugo leto zapored oblekel mavrično majico.

Slovenska reprezentanca:
Tadej Pogačar
Žiga Jerman
Izidor Penko
Žiga Horvat
Jaka Primožič
Nik Čemažar

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ