Martin Hvastija: Veter in tehnično zahteven krog

Martin Hvastija: Veter in tehnično zahteven krog
07.10.2016 AVTOR: D. Z.
Kakšna bo proga na svetovnem prvenstvu v Katarju? Kakšne pasti so pripravili? Na kaj bodo morali biti kolesarji pozorni?

Na 'Biseru ' zaključni krogi
Na mnoga vprašanja je nemogoče odgovoriti. Na osnova o progi in pasteh pa je na novinarski konferenci pred odhodom kolesarjev govoril Martin Hvastija. “Proga je ravna. Pred štirimi leti so še govorili, da bodo naredili sto metrov visok hrib, očitno pa ga niso. Trasa je bila zakoličena šele v zadnjem mesecu in tako je zdaj jasno, da se vse dirke končajo v Pearl of Doha. Torej v katarskem biseru. Gre za umetni otok, desno od centra Dohe, ” je prve informacije podal Hvastija. Prav na omenjenem otoku bodo morali v vseh kategorijah opraviti več krogov.

Veter, vročina ...
Krog bo dolg 15,2 km. Za dodatno oviro bo poskrbelo kar 24 krožišč: “Tri naj bi v zadnjem trenutku odstranili, tako da bo vsaj sprint kolikor tolliko legitimen. Poleg vetra v puščavi bo razplet zagotovo krojil tehnično zahteven krog, pa čeprav gre v tem primeru za popolno ravnino. ” In potem smo že pri predvidevanjih, kaj se lahko zgodi. Hvastija je sicer selektor mlajših članov, a vendarle ima dovolj izkušenj tudi s članskimi dirkami. “Profiji bodo imeli 257 kilometrov. Začelo se bo v središču Dohe, potem pa bodo kolesarji zavili v severno puščavo. Tam je 43 stopinj celzija in piha. Verjetno bo tako tudi prihodnji teden, ” je v ponedeljek dejal Hvastija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ