Martin Otoničar v modri majici: V sprintu obrnil 2187 vatov

Martin Otoničar v modri majici: V sprintu obrnil 2187 vatov
17.03.2015 AVTOR: D. Z.
Na Istrski pomladi se je med Slovenci izkazal tudi Martin Otoničar. Kolesar ekipe Radenska Ljubljana je namreč osvojil modro majico najboljšega na letečih ciljih.

Istrska pomlad. Zmagovalec v boju za najboljšega na letečih ciljih je Martin Otoničar. Kolesar moštva Radenska Ljubljana je bil deveti v prologu in četrti v zadnji etapi, a najboljši v boju za modro majico, saj je na letečih ciljih pobral 11 točk. »Prvi leteči cilj sem pobral, ko sem Marku Pavliču in Roku Korošcu pomagal do boljšega položaja pod klancem. Tam smo pobrali pet, tri in eno točko. Naslednji dan je Gašper Katratšnik pobral leteči cilj, Roglič pa je oblekel majico. Imela sva isto število točk, vendar pa je bil boljši v skupnem seštevku, « nam je povedal Otoničar.

Boj za modro majico je bil tako pred zadnjo, tretjo etapo povsem odprt. Na voljo pa so bili trije leteči cilji. »Na prvem sem bil najboljši, tako da sem pobral dodatnih pet točk. Potem je prišlo do pobega. Med četverico ubežnikov pa me nihče ni ogrožal. Bilo je kar stresno, saj smo morali majico ubraniti, obenem pa še sprintati na koncu, « je še dodal Otoničar. Ta sprint v tretji etapi je dobil Marko Kump, Otoničar pa je osvojil četrto mesto. Prikazal je odličen sprint. Merilec moči Garmin Vector je pokazal, da je obrnil kar 2187 vatov.

»Sam sem sprint začel iz slabe pozicije. Mi pa modra majica veliko pomeni, saj smo z njo tudi dokazali, da smo kot ekipa zelo dobri. Celotna ekipa se je podredila in pred vsakim letečim ciljem so mi pomagali sestaviti vlak. « A ne gre zgolj za potrditev, da so mladi kolesarji – Otoničar ima vsega 20 let – dobro pripravljeni. Tudi sam Otoničar je dobil potrditev: »Osebno to pomeni, da sem dobro pripravljen in mi predstavlja dobro motivacijo za nadaljnje dirke. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ