Martin Otoničar: Vem, kaj si želim ... Pustimo se presenetiti

Martin Otoničar: Vem, kaj si želim ... Pustimo se presenetiti
10.10.2016 AVTOR: D. Z.
Eden izmed adutov slovenske reprezentance med mlajšimi člani je Martin Otoničar, ki je priznal, da že dolgo razmišlja o progi na svetovnem prvenstvu.

MLAJŠI ČLANI
Jon Božič (kronometer in cestna dirka)
Gašper Katrašnik (cestna dirka)
Izidor Penko (kronometer in cestna dirka)
David Per (cestna dirka)
Martin Otoničar (cestna dirka)

"Proga v Katarju mi ustreza "
Selektor mlajših članov Martin Hvastija bo na svetovnem prvenstvu v Katarju v cestni vožnji računal na peterico kolesarjev. Med temi bo tudi sprinter Martin Otoničar, ki je sicer član amaterske italijanske ekipe.

“Proga v Katarju mi ustreza in zadnja dva meseca imam v glavi samo to, kako se bom najbolje pripravil na svetovno prvenstvo. Mislim, da bo največji sovražnik vročina, ” je dejal Martin Otoničar. Otoničar seveda upa, da bo prišlo do sprinta večje skupine kolesarjev, a obenem tudi verjame, da ...

"Vem, kaj si želim "
“V zaključek pride tri četrtine kolesarjev in upam, da bomo vsi tudi noter in se bomo potem uspeli organizirati za sam zaključek. Mislim, da sem kar dobro pripravljen. Sploh za tako dirko, na kateri menim, da bo ogromno pospeševanj. 

Tudi zaradi tehnično zahtevnih krogov po Katarskem biseru: “Vožnja v ospredju bo zelo pomembna, vendar pa bo moja naloga, da počakam na zaključek in da na koncu dam vse od sebe. Vem, kaj si želim, vendar o rezultatu in številkah nočem govoriti. Pustimo se presenetiti. Mislim, da smo močna ekipa, pravi kolegi, tako da se bo lahko dobro dirkalo. 

Pozor na Italijane ...
Kaj pa favoriti, največji konkurenti? “Reprezentanca Italije bo zelo nevarna, vsaj kar sem lahko videl na zadnjih dirkah, kako dobro so dirkali. Zame so favoriti za medaljo. Nisem pa niti malo živčen. Po pravici povedano, komaj čakam. 

Otoničar je zadnje leto med mlajšimi člani in dober rezultat na svetovnem prvenstvu bi mu prišel še kako prav. Zdaj se z nekaterimi italijanskimi moštvi dogovarja za prestop. Dogovor še ni sklenjen, je pa Otoničar prepričan: “Za naslednje leto še nisem povsem zagotovo zmenjen, vsekakor pa bom nadaljeval kariero, saj v kolesarstvu uživam.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ