Martinelli: Fuglsang kot kapetan na Tour, z Janijem še usklajujemo program!

Martinelli: Fuglsang kot kapetan na Tour, z Janijem še usklajujemo program!
24.11.2012 AVTOR: D. Z.
"Jakob bo na Tour odšel kot kapetan v ekipi," je med drugim za spletni portal cyclingnews.com dejal menedžer Astane Giuseppe Martinelli in obenem omenil tudi Janija Brajkoviča.

Martinelli je še razkril, da bo Fuglsang nastopil še na dirkah Pariz-Nica, na nekaterih klasikah in na Criterium du Dauphine. Na cyclingnews.com so zapisali, da bo Jani Brajkovič, glede na to, da bo Vincenzo Nibali kapetan na Giru, Fuglsang pa na Touru, iskal drugačne cilje, čeprav je letošnji Tour de France končal na zavidljivem devetem mestu.

"Jani bo zagotovo imel pomembno vlogo v letu 2013. Še vedno se dogovarjamo, da bi sestavili njegov program," je poudaril Giuseppe Martinelli. Obenem je dodal, da bo jani nastopil na dirki po Italiji, kjer bo vozil kot pomočnik Vincenzu Nibaliju. Martinelli pa bo očitno veliko stavil tudi na ardenske klasike, saj bo na startu dirke Liege-Bastognel-Liege imel prve tri kolesarje iz letošnjega leta.

Zmagal je Maksim Iglinski, drugi je bil Nibali, tretji pa Enrico Gasparotto, ki je teden dni prej dobil Amstel Gold Race. Prav vsi si lahko obetajo, da bodo na startu tudi v sezoni 2013. "Mi bomo tisti, ki jih bo treba premagati. Mogoče bodo na startu močnejši kolesarji, ki bodo tudi v boljši formi, vendar mi bomo imeli celoten oder iz letošnjega leta," je dejal Martinelli.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ