Martinelli: Jani ima samo en cilj. Dobiti dirko po Kataloniji

Martinelli: Jani ima samo en cilj. Dobiti dirko po Kataloniji
18.03.2012 AVTOR: D. Z.
V ponedeljek, 19. marca se začne etapna dirka po Kataloniji, kjer bo kot kapetan Astane nastopil tudi Jani Brajkovič, od katerega glavni menedžer mošta Giuseppe Martinelli očitno veliko pričakuje.

Etape na dirki po Kataloniji
1. etapa, 19. marec: Calella - Calella (138 km)
2. etapa, 20. marec: Girona - Girona (161 km)
3. etapa, 21. marec: La Vall d'en Bas - Port-Ainé (210 km)
4. etapa, 22. marec: Tremp - Asco (199 km)
5. etapa, 23. marec: Asco - Manresa (199 km)
6. etapa, 24. marec: Sant Fruitos de Bages – Badalona (169 km)
7. etapa, 25. marec: Badalona - Barcelona (119 km)

Jani kot kapetan
Govorimo o dirki Svetovnega koledarja, ki bo trajala sedem etap. Tokrat na sporedu ne bo kronometra, dirka pa se bo začela s 138 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo v Calelli. Sledila bo etapa v Gironi. Z 210 kilometri bo najdaljša etapa tretja, ki bo kolesarje popeljala od La Call d'en Basa do Port Aineja.

Na dirki bo zgolj en Slovenec. To bo Jani Brajkovič, ki bo v Astani prevzel vlogo kapetana. Poleg njega bodo v ekipi še Hrvat Robert Kišerlovski, Francesco Gavazzi, Paolo Tiralongo, Aleksander Dajčenko, Andrej Kašečkin, Egor Silin in Sergej Renev. A glavni menedžer Giuseppe Martinelli je za uradno spletno stran kazahstanskega moštva poudaril, da je čas, da kolesarji končno tudi zmagajo.

Martinelli: Lačni smo zmag
"Na startu bo, to vem sam in tudi kolesarji, zelo konkurenčna, odlična ekipa. Lačni smo zmag, še posebej po odličnih rezultatih v zadnjem času," je dejal Martinelli in s tem po vsej verjetnosti namignil na drugo mesto Boruta Božiča v Španiji in skupno tretje mesto Romana Kreuzigerja na etapni preizkušnji Tirreno-Adriatico.

Ne Božiča ne Kreuzigerja ne bo na startu, zato pa bo tam prej omenjeni Brajkovič. "Jani ima samo en cilj. To je zmagati na dirki po Kataloniji. Kišerlovski, Tiralongo in Gavazzi so trije izjemni kolesarji, ki bodo priložnosti iskali v posamičnih etapah. S to ekipo se bomo sposobni prav v vsaki etapi boriti za zmago," je še dodal Martinelli.

Obeta se hud boj
Sicer pa se nam spet obeta boj številnih zvezdnikov. Brajkovič se bo za zmago moral udariti s takimi kolesarji kot so Alejandro Valverde, Levi Leipheimer, Bradley Wiggins, Richie Porte, Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Ivan Basso, Samuel Sanchez, Denis Menčov, Damiano Cunego, Jurgen Van den Broeck, Nicolas Roche, Tejay Van Garderen, Jeremy Roy, Arnold Jeannesson, Daniel Martin, Ryder Hesjedal, Tom Danielson, Robert Gesink, Luis Leon Sanchez, Steven Kruyswyk, Rigoberto Uran, Thomas De Gendt ...

 

Dirka se bo končala v Barceloni. Lani je dirko dobil Alberto Contador, ki zmage zaradi kazni ne more braniti. Drugi je bil Michele Scarponi. Tudi Italijana ni na startni listi, zato pa je tretji. To je Daniel Martin. Leta 2010 je dirko dobil Joaquin Rodriguez, leta 2009 pa Alejandro Valverde. Jani Brajkovič je na tej preizkušnji nastopil že petkrat. Lani je bil 16., najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 2006, ko je bil peti.

Sicer pa si intervju z Janijem Brajkovičem preberete tudi v reviji Bicikel.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ