Matej Drinovec in njegova Azija

Matej Drinovec in njegova Azija
14.11.2018 AVTOR: DZ

“Sem kaj hitro začel razmišljati,kako bi združil program v Aziji s svojimi obveznostmi v Evropi,” pravi “Azijec” v pri nas zimskih mesecih Matej Drinovec.

Matej Drinovec je sicer član moštva KK Kranj, potem ko je v to ekipo prestopil iz Adrie Mobila. Vsekakor pa Drinovec piše posebno zgodbo. Večina kolesarjev v teh mesecih počiva, vsaj s tekmovalnega vidika. A ne vsi. Drinovec se že dlje časa potika po Aziji in dirka. Z njim smo se dogovorili, da nam v nekaj zapisih razkrije njegovo pot, dirkanje in nenazadnje dosežke. Tu je njegov prvi zapis o tem, kako je prišlo do odločitve, da se odpravi v Azijo.

Matej Drinovec
Lansko sezono sem se udeležil dirke Poyang Lake pod okriljem ekipe Metalac Kraljevo. V prvih etapah sem nanizal nekaj dobrih rezultatov in z borbeno vožnjo pridobil zanimanje dveh azijskih ekip. V zaključku dirke sem sicer zbolel in dober rezultat je splaval po vodi, a obljuba, da se udeležim novembrske dirke v Indoneziji je obveljala. Na dirki Tour de Singkarak sem osvojil prve UCI točke, takoj za tem pa sem bil še četrti v skupnem seštevku dirke Tour de Siak. Sicer sem na mizo dobil pogodbo ene izmed azijskih ekip, a sem bil že vse dogovorjen v Kolesarskem klubu Kranj, poleg tega pa sem pred odhodom tudi že podpisal pogodbo s Slovensko biatlonsko reprezentanco, v kateri v zimskem času opravljam delo serviserja in fizioterapevta. Če bi podpisal, bi si verjetno zaprl prenekatera vrata za prihodnost,tako da sem kaj hitro začel razmišljati, kako bi združil program v Aziji s svojimi obveznostmi v Evropi. Izkazalo se je, da ne bo niti tako zahtevno, kot sem mislil. V Evropi se vsaj večina dirk konca septembra, ko se na »vzhodu« praktično začne. Idejo sem predstavil Matjažu Zevniku in velika zahvala gre njemu oziroma Kolesarskem klubu Kranj, da mi je vse skupaj omogočil. Tekom sezone sem ostal v kontaktu z ekipo Procyclingstats in julija izvedel za okviren program dirk. Koliko časa bom ostal, nisem imel pojma, vedel sem le,da moram biti 8.9.2018 v Nanchangu, pripravljen za dirko okrog jezera Poyang!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ