Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: 45 stopinj in vlaga v Vietnamu

Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: 45 stopinj in vlaga v Vietnamu
10.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Komedija zmešnjav z zaostalimi kolesarji. Dirkanje pri 45 stopinjah in veliki vlagi. Življenje v begu in prihod domov, a le za kratek čas ... 

Matej Drinovec je član moštva KK Kranj, potem ko je v to ekipo prestopil iz Adrie Mobila. Že lani pa je tudi na naši spletni strani pisal o posebnih dogodivščinah, ki jih je doživel v Aziji. Drinovec se je prav v teh dneh znova podal v Azijo, kjer bo nastopal na nekaterih dirkah. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Ker je bil kamion poln, so ga posadili na motor skupaj z njegovim kolesom. Želeli so ga le pripeljati do spremljevalnega avtomobila, a ker je bil le ta z menoj pred glavnino, so ga mimo glavnine pripeljali do ubežne skupine."

Matej Drinovec
Po končani dirki v Vietnamu lahko rečem, da se rezultatsko na žalost ni izšlo po pričakovanjih, ampak naredili smo vse, kar je bilo v naši moči. Edina prava etapa s klancem je bila zaradi poplavljene ceste odpovedana. Na kronometru pa sem z navadnim kolesom enostavno izgubil preveč. Na koncu tretje mesto v točkovanju sprintov in pa trije neuspešni pobegi.

Potem, ko je prve dni večinoma deževalo in je bila temperatura prijetnih 30 stopinj, pa je bilo zadnji dve etapi peklensko. Najvišja temperatura med etapo je bila 45 stopinj in pri 90-odstotni vlagi je bil občutek, kot da kolesarimo v savni. Zadnji dan je bila na sporedu 180 kilometrov dolga etapa. Šest nas je bežalo, preden so nas ujeli pa smo se komajda še vlekli dobrih 30 kilometrov na uro. Bili smo prave pečenke.

Zanimivo je, da kljub temu, da je “rampa” 10-odstotkov od končnega časa. Če za glavnino zaostajaš za več kot dve minuti, te samo še naložijo na kamion. Obenem dobiš deset minut pribitka glede na čas zadnjega uvrščenega tekmovalca, vedno pa lahko voziš naslednji dan. Na srečo sem vse etape uspešno zaključil, kar pa ne morem reči za enega izmed sotekmovalcev.

Potem, ko je zaostal, so ga želeli naložiti, a ker je bil kamion poln, so ga posadili na motor skupaj z njegovim kolesom. Želeli so ga le pripeljati do spremljevalnega avtomobila, a ker je bil le ta z menoj pred glavnino, so ga mimo glavnine pripeljali do ubežne skupine. V glavnem, komedija. Še huje je končal drugi kolesar, za katerega so ustavili mimovozeči “pick up”, da ga je peljal do cilja. Seveda niso šli po najkrajši poti.

Tako je v hotel prišel zvečer, čeprav je bil cilj etape okoli poldneva. 
Drugače pa super, ker ni bilo transferjev. Etapa se začne natančno na črti, kjer se prejšnja zaključi. Po koncu se gala prireditev s podelitvijo in dirka je končana. Sedaj ostajam še dva dneva v Vietnamu, nato pa se odpravljam na dirko v Lingarjati, ki se začne v petek. Sedaj tudi že vem, da se v Slovenijo vračam konec septembra, a le da uredim kitajsko vizo. Sezona bo očitno še dolga.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ