Matej Drinovec razkriva: Kdor prvi skoči da za rundo

Matej Drinovec razkriva: Kdor prvi skoči da za rundo
29.06.2017 AVTOR: D. Z.
"Letošnje državno prvenstvo mi bo za vedno ostalo v spominu in to definitivno ne v dobrem. Cel dan sem trpel kot že dolgo ne," je priznal Matej Drinovec.

Spet se nam je v rubriki »Razkriva « oglasil Matej Drinovec, sicer član kranjskega moštva. Tokratna tema je nastop na državnem prvenstvu.

Za gorenjsko moštvo vsekakor zelo pomembna dirka, saj je potekala na domačem terenu s startom in ciljem v Kokrici. »Vremenska napoved za nedeljo popoldne ni ravno obetala, a priprave na dirko sezone so bile izvedene odlično in tudi noge so se v zadnjem tednu vrtele odlično. Morda še celo preveč, « je dejal Drinovec in razkril:

»Takoj po startu sem napadel. Zadnje, kar sem še slišal je bilo, ko je nekdo dejal, da kdor prvi skoči da za rundo. A bilo je prepozno. Dirka je bila odprta in skoki so se vrstili en za drugim. Sam sem poskusil še enkrat na vrhu vzpona, si privozil nekaj prednosti, porabil pa kar nekaj energije. « In vse to je tudi plačal že v naslednjem krogu, ko se je v ospredju izoblikovala skupina sedmih kolesarjev, ki so potem vztrajali vse do cilja:

»Nekako mi je med avtomobili uspelo ujeti skupino, a tempo je bil tako visok, da prav dolgo tam nisem zdržal. Začel se je boj s samim seboj. Samo enkrat sem odstopil, sedaj pa pred celo goro domačih navijačev ne gre več, čeprav se je dirka komaj začela. « Bil je odločen, da odstopi, da se ne bo več trudil, saj je preveč zaostajal: »Potem sta me ujela dva sotekmovalca in me prepričala, da nam lahko uspe priti do cilja. Nič kaj dobra tolažba, a vseeno največ, kar sem lahko iztržil. «

Predvsem pa je bil Drinovec navdušen nad številom navijačev, ki so se zbrali na vzponu na Bašelj: »Špalir na Bašelj mi je v vsakem krogu dal dodaten zagon. V zadnji krog nama je uspelo zapeljati še preden naju je ujel brzovlak z Mezgecem na čelu. Pravijo da vsaka šola nekaj stane, in mislim da bom v prihodnje dvakrat premisli preden bom 'upalil '. Če je glava trapasta, res trpi celo telo. Se vidimo konec julija na VN Kranja! «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ