Matej Drinovec razkriva: Od smučanja do kopanja v morju in treninga za avtom

Matej Drinovec razkriva: Od smučanja do kopanja v morju in treninga za avtom
18.02.2017 AVTOR: D. Z.
V nedeljo bo za slovenske ekipa prva dirka v sezoni. V Poreču. "V zadnjem tednu trening za hitrost," pravi Drinovec.

V nedeljo se začenja sezona tudi za slovenske ekipe. Po tradiciji jo bodo začele na Hrvaškem. Najprej je na sporedu Laguna GP v Poreču. Gre za dirko druge kategorije.

Na njej bodo nastopili tudi člani kranjske ekipe, za katero vozi Matej Drinovec. »Letos so priprave na sezono potekale nekoliko drugače kot lansko sezono. Zaradi določenih obveznosti sem večji del zime preživel na Pokljuki, tako da sem bolj kot na kolesu treniral na smučeh, « je najprej dejal Drinovec, še lani član Adrie Mobila. Letos pa se je preselil v kranjsko ekipo.

»V začetku februarja smo se skupaj z ekipo odpravili v Šibenik, kjer smo opravili zelo kvalitetne sedemdnevne priprave. Tako vreme, kot tudi teren je bil idealen za kakovosten trening. Poleg tega pa smo imeli v apartmaju na voljo vse kar smo potrebovali za sprostitev in dobro regeneracijo. Popoldne smo si čas krajšali z masažami, gledanjem filmov, peko slaščic, en dan pa sem si privoščil tudi plavanje v morju. Bolj kot to sem samo skočil noter in bil že v naslednjem trenutku zunaj, « je še razkril Drinovec.

In, kako kolesarji vedo, da se bliža prva dirka? Ko se treningi v obdoboju pred samo dirko spremenijo: »V zadnjem tednu smo priprave posvetili predvsem pridobivanju tekmovalne hitrosti, zato smo kar nekaj časa preživeli v zavetrju avtomobila, preostali čas pa sem namenil privajanju na novo opremo. « Lani na Specializedu, letos pa na Scottu. Natančneje na modelu Addict RC.

»Je zares raketa in moram priznati, da se počutim odlično. Tudi pozicija mi odgovarja. « Kako dober pa je? »Vse bo jasno že to nedeljo. Sicer pa je vzdušje v ekipi super. Vsi smo motivirani za delo in že nestrpno čakamo prvo dirko v nedeljo v Poreču, « je še dodal Drinovec. Naslednji teden pa bo dirka v Izoli predstavljala začetek tekmovalne sezone na slovenskih tleh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ