Matej Drinovec razkriva: Ostal brez pogodbe ... in našel Savo

Matej Drinovec razkriva: Ostal brez pogodbe ... in našel Savo
08.11.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Drinovec je po enoletni preizkušnji v Adriji Mobilu ostal brez pogodbe. Zdaj pa je jasno, da bo kariero nadaljeval v kranjski Savi.

"Večina ekip je bila že zasedenih "
“Pri kolesarskem klubu Adria Mobil mi pogodbe za sezono 2017 niso podaljšali. To sem izvedel šele pred zadnjo dirko v Podsmreki in je kar presenetilo, ” je najprej razkril Matej Drinovec. Nekdanji nordijski kombinatorec je bil sprva rekreativni kolesar, potem pa se je letos preizkusil med člani:

“Kaj dosti se potem nismo več pogovarjali. Pač, ena zgodba se je zaključila in začenja se nova, ” je še priznal Drinovec. In to novo zgodbo bo začel v kranjski Savi. “Pozanimal sem se pri kar nekaj kontinentalnih ekipah. Večina jih je že zasedenih, pri nekaterih pa nisem dobil stoodstotnega zagotovila, da bi me res vzeli. Tako sem se odločil za ekipo iz Kranja. Poklical sem športnega direktorja Matjaža Zevnika in rekel mi je, naj pridem na razgovor. " Razgovor pa ni bil prav dolg. Kaj hitro sta z Zevnikom očitno našla skupni jezik:

Brez filozofiranja
“Naslednji dan sva se pogovorila, on je rekel da me vzame in to je to. Nič filozofiranja. Je pa res, da če bi prej vedel, kašno je stanje v klubu bi že takoj poklical in ne bi niti iskal drugje. ” Manjša ovira je morda le to, da je Drinovec član, medtem ko večina njegovih novih klubskih kolegov spada med mlajše člane:

“Kljub temu so mi pri klubu zagotovili okrog 40 startov, kar je podobno letošnji sezoni, tako da bo priložnosti za dokazovanje več kot dovolj. ” In za konec je Drinovec še priznal, da je s preteklo sezono lahko zadovoljen. Nenazadnje je bila njegova krstna med člani: “Če se samo spomnim prve dirke v Poreču, me kar čudi, kako sem jo sploh končal. Nič mi ni bilo jasno, pa še dež in mraz sta naredila svoje. Med sezono sem ob pomoči sotekmovalcev spoznaval zakonitosti kolesarstva in nekje od sredine sezone dalje že kar solidno nastopal. Zato sem se tudi odločil, da vztrajam še eno sezono, in da vidim, koliko lahko še napredujem. Zato bi se rad zahvalil Savi, ki mi je dala to možnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ