Matej Drinovec razkriva: Sharjah za začetek

Matej Drinovec razkriva: Sharjah za začetek
27.01.2023 AVTOR: DZ

Matej Drinovec. Za bicikel.com je že pisal o njegovih tekmovalnih avanturah v Aziji. Po vrnitvi v Slovenijo pa se je zdaj podal proti novim izzivom. Tu je njegov zapis.

"Po letu 2020, ko se je kolesarsko življenje v Aziji praktično ustavilo, je zopet čas,da pripnem startno številko," je Matej Drinovec začel javljanje iz precej toplejših krajev: "Ponavadi, sem v tem času skrbel za smuči mladih biatloncev, letos pa sem na povabilo Grege Boleta odletel na dirko Tour of Sharjah. Gre za dirko druge kategorije, poleg uvodnega prologa nas čakajo še štiri etape."

Matej Drinovec se je prav za to dirko pridružil Boletu. Skupaj bosta vozila za lokalno ekipo Shabab Al Ali. Ne samo Drinovec, za ekipo bo vozil tudi Johnny Hoogerland. Nekoč je vozil na največjih dirkah, mnogi pa se ga spomnijo tudi po spektakularnem padcu, ki ga je na dirki po Franciji zakrivila voznica enega izmed avtomobilov organizatorjev.

Hoogelanrd je tudi zmagovalec Maratona Franje. Zdaj pa se očitno spet podaja na kategorizirane dirke. Najprej na dirko druge kategorije. "Grega že nekaj let vozi za lokalni klub, letos pa bova v ekipi za to dirko še jaz in Johnny Hoogerland. Spoznali smo se že novembra na dirki v Abu Dabiju, kjer je Grega uspel zmagati in začeli so se tudi pogovori za sezono 2023," je še dejal Drinovec, ki je sicer vozil za KK Kranj:

"Sicer sem bil že dogovorjen z Matjažem Zevnikom, da ostanem v Kranju, a ko sem mu predstavil, kaj imam v planu, je brez kompliciranja privolil. Za to sem mu zelo hvaležen. Decembra sem sicer še ostal z biatlonsko ekipo, po novem letu pa sem se podal iz snega v puščavo." Glede na vremenske razmere v Sloveniji je trenutno vsekakor lahko zadovoljen:

"Pogoji za trening so tu super, večino treninga opravimo na kolesarski stezi Al Qudra, za vikend pa smo se odpravili tudi v gore. Jutri nas že čaka uvodni prolog, nato pa bomo storili vse, da dirko tudi letos dobimo. Lani je Gregi uspelo, upam da nam s skupnimi močmi tudi letos uspe." To bo sedma izvedba te dirke. Grega Bole je lani dirko dobil s štirimi sekundami prednosti pred Eusebiem Pascualom in Cyrusom Monkom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ