Matej Drinovec razkriva: "Za večino dobrot prepozen"

Matej Drinovec razkriva: "Za večino dobrot prepozen"
23.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Fasciniralo me je število navijačev ob progi," nam je nekaj dni po končani dirki po Sloveniji priznal Matej Drinovec.

'Špalir ' na Črnem vrhu
»Dirka po Sloveniji je za nami in priznam, da me je fasciniralo število navijačev ob progi. V drugi etapi je bil 'špalir ' že na Črnem vrhu, potem pa Črnivec in za konec še Golte, « je nekaj dni po končani dirki po Sloveniji priznal Matej Drinovec.

Imel je ogromno predvsem svojih navijačev: »Bivši klubski kolegi iz KD Alpe so poskrbeli, da je bil še zadnji kilometer vzpona bolj položen « kot običajno. « Matej Drinovec je sobotni kronometer začel med prvimi in tako je bilo njegovega tekmovalnega dne hitro konec. A sam ni zavil v hotel. Raje je ostal ob progi in navijal za preostale kolege iz Adrie Mobila.

Ovinek nekdanjih kolesarjev Adrie Mobila
»Pri vračanju v dolino smo se ustavili na Adrijinem ovinku, kjer so bili zbrani nekateri nekdanji kolesarji Adrie Mobila. Tudi zmagovalec kronometra na letošnjem Giru Primož Roglič, « je še dejal Drinovec.

»Kot se spodobi za navijače, ni manjkalo dobrot izpod peke in dobre pijače, a sem bil žal za večino dobrot že prepozen, tako da mi ni preostalo drugega, kot da parkiram kolo v travo in počakam na najboljše. « Potem pa se je lahko začelo navijanje: »Najprej je mimo pridrvel Rado in ogrel grla in noge, tudi tekli smo. Prava evforija pa je sledila, ko je mimo šel kapetan Jure Golčer. Bil je hiter, dovolj hiter za končno peto mesto, ki ga je bilo potrebno ubraniti v zadnji etapi proti Novemu mestu. «

Najtežja do zdaj
Drinovec je tako najtežji preizkus v tej sezoni prestal, saj je slovensko dirko končal. Tako želeno ciljno črto v Novem mestu je vendarle prečkal: »Dirko bi ocenil kot najnapornejšo v moji karieri. Že prva etapa je poskrbela za selekcijo, v drugi pa so 'boksirali ' tudi zvezdniki iz Protoura. Drugače pa fantastična organizacija, super hoteli in ne predolgi transferji.  Sedaj me čaka nekaj počitka, en zahteven trening, nato pa že državno prvenstvu v Ihanu. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ