Matej Drinovec: Od Azije do Lozane in kmalu nazaj

Matej Drinovec: Od Azije do Lozane in kmalu nazaj
15.01.2020 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

"Verjetno začnem z dirkanjem že aprila na dirki po Maroku, v Azijo pa, kot kaže, odpotujem konec maja," je tokrat zapisal Matej Drinovec. Daljša zgodba pa v revije Bicikel.com.

Matej Drinovec se nam je spet oglasil. Tokrat je bližje doma. Pa vendarle ne povsem doma. Sicer kolesar, zdaj dela kot serviser v mladinski biatlonski reprezentanci in čaka na novo pot v Azijo. Tu je njegov zapis.

Prav dolgo doma nisem zdržal. Po prihodu iz Kitajske sem doma preživel slab teden, nato pa smo se z biatlonsko reprezentanco že odpravili v Obertiliach. Sledil je en teden na Pokljuki in en teden v italijanski Martelli. No, praznike pa sem vseeno preživel doma. 14 dni premora in dokaj ugodne temperature sem izkoristil za trening, večinoma kar na cestnem kolesu, nekaj pa je bilo tudi gorskega kolesa in pa seveda teka na smučeh.

Veliko smo se vozili skupaj s kolesarji z gorenjskega konca, tako da je bila intenzivnost praktično vsak dan visoka ... Vsaj zame. Dneve na tekaških smučeh pa so zaznamovale visoke temperature in pa praktično idealne razmere na Pokljuki, tako da je ta božično novoletni čas še prehitro minil.


"Letos sem vse skupaj vzel bolj sproščeno, migam tako ali tako od šestih zjutraj pa do večera, časa za specifičen trening in dirkanje bo še dovolj."

Sedaj sem na mladinskih olimpijskih igrah v Lozani, biatlonski center je v francoski Premanoni in samo vodstvu se lahko zahvalim, da serviserja ne spiva v olimpijski vasi, pač pa tik ob progi, s čimer privarčujeva kar nekaj časa, ki ga večinoma izkoristiva za obisk zares vrhunskega fitnes centra. V sredo je še zadnja tekma za naše biatlonce, nato pa se za krajši čas vrnem domov.

Malo kolesa, malo teka, naslednji teden pa odpotujemo na mladinsko svetovno prvenstvo v Švico. Kar se kolesarske sezone tiče, se sedaj bolj kot ne dogovarjam za dirke in kot kaže bo poletna sezona dolga in zanimiva. Verjetno začnem z dirkanjem že aprila na dirki po Maroku, v Azijo pa kot kaže sedaj odpotujem konec maja. Sicer točnega razporeda dirk še nimam, vidim pa, da mi zagotovo ne bo dolgčas.

Sicer pa sem letos nekoliko spremenil sama pričakovanja. Lani sem vsak prost trenutek želel izkoristiti za trening in pomlad pričakati v kar se da dobri kondiciji, ampak se nato tudi zaradi zloma ključnice predvsem v prvem delu sezone ni najbolje izšlo. Letos sem vse skupaj vzel bolj sproščeno, migam tako ali tako od šestih zjutraj pa do večera, časa za specifičen trening in dirkanje bo še dovolj.

Intervju z Matejem Drinovcem si boste lahko prebrali tudi v naslednji številki revije Bicikel.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ