Matej Kravos: Dobro se je izšlo

Matej Kravos: Dobro se je izšlo
02.12.2018 AVTOR: DZ

“V nedeljo sem imel manjšo nesrečo s kolesom in sem zato v zadnjih dneh zelo malo treniral,” je povedal državni prvak Matej Kravos.

Matej Kravos je bil najboljši v najmočnejših kategorijah na državnem prvenstvu v ciklokrosu v Podskrajniku pri Cerknici. Po dobrih 50 minutah dirkanja se je veselil prepričljive zmage, po cilju pa povedal: “Bilo je kar naporno, saj nisem vedel, kako bo. V nedeljo sem imel manjšo nesrečo s kolesom in sem zato v zadnjih dneh zelo malo treniral, tako da nisem vedel, kako mi bo šlo, vendar pa se je izšlo res dobro.”

"Niti niso bile vse minute naporne. Prve pol ure je bilo naporne, potem pa sem vozil z malce rezerve."

Kravos je bil nadvse prepričljiv, saj je v drugem krogu prevzel vodstvo in potem vztrajal vse do cilja. “Trasa je bila kar ravninska z nekaj tehničnimi odseki. So bile pa ovire tokrat kar precej visoke, tako da smo kar vsi morali teči čez. Skakanje s kolesom je bilo nemogoče,” je še povedal Kravos, ki je prvi vstopil v tisti dodatni, zadnji krog. Za zmago je potreboval dobrih 50 minut: “Niti niso bile vse minute naporne. Prve pol ure je bilo naporne, potem pa sem vozil z malce rezerve, tako da je bilo lažje.” Predvsem pa se je ciklokrosu v tem času zares posvetil:

"Sam sem vse kar dobro natreniral. Če bi se oni (profiji) pripravili na to, bi brez težav zmagali. Ni primerjave."

“To moraš trenirati, potem se da tudi na tekmi. Res je disciplina za pozimi, saj veliko pridobiš na tehniki. Znanje ti pride prav na cesti, saj postaneš bolj spreten.” V svoji kategoriji je premagal Dakskoblerja in Lovšeta, medtem ko se mu je najbolj približal kolesar moštva Ljubljana Gusto Xaurum Tadej Pogačar. Če Kravos resno trenira na ciklokros kolesu, je Pogačar šele zdaj začel priprave na novo sezono, zato je tudi Kravosu jasno: “Profiji delajo zdaj bazo in pridejo še malce dirkati, tako da se to ne more primerjati. Sam sem vse kar dobro natreniral. Če bi se oni pripravili na to, bi brez težav zmagali. Ni primerjave.” Kravos je tako prvak v kategoriji Masters 1. 

Značke: Ciklokros
Komentarji
pene 04.12.2018 09:39
Skromnost je lepa čednost ampak c''mon- suvereno si nascal celo ELITE kategorijo! To, da oni delajo bazo, ne zmanjšuje tvojega rezultata. Kapa dol!! 
Au-Thor 05.12.2018 16:36
Prijatelj Porenta bi to čisto drugače komentiral :-))
KAVITATOR+ 05.12.2018 21:49
care! 👍
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano