Matej Lovše najboljši med amaterji!

Matej Lovše najboljši med amaterji!
06.05.2013 AVTOR: D. Z.
Konec tedna je bilo na sporedu državno prvenstvo za amaterje, masterje in ženske, ki je potekalo v Rogašovcih. Organiziralo ga je ŠD Team Turbo Tropovci, sledijo pa rezultati.

Matej Lovše najboljši med najboljšimi
Krog je bil dolg dobrih deset kilometrov, v vsakem krogu pa so morali kolesarji premagati nekaj več kot dvesto metrov nadmorske višine. Kolesarje je sicer motil dež, s progo pa se je vseeno soočilo skoraj 130 tekmovalcev in tekmovalk. Najdaljšo progo so morali premagati kolesarji med 15 in 49 letom, ki so prevozili sedem krogov, oziroma dobrih 70 kilometrov. Prav v tej kategoriji so bili praktično vsi najmočnejši, tako da se je zmage veselil večkratni državni prvak v olimpijskem krosu Matej Lovše. Rezultati po kategorijah pa so naslednji.

Primož Obal najboljši med najmlajšimi
Primož Obal je postal državni prvak med amaterji od 15 do 29 let. Član domačega kluba Turbo Tropovci je premagal še lani profesionalnega kolesarja Meridiane, letos pa člana novoustanovljene amaterske ekipe Tušmobil Blaža Bončo. Tretji je bil član ekipe Bam.bi-A2U Team Primož Porenta. Sledili so še Uroš Brinc, Luka Česen, Žiga Maretič, Uroš Černigoj, Matej Fujs, Jernej Petovar, Andrej Golob …

V kategoriji master A, v katero spadajo kolesarji med 30 in 34 letom, je zmagal Matej Lovše (Tušmobil), ki tukaj prave konkurence ni imel. Drugi Goran Salavec (Team Turbo Tropovci) je zaostal za dobre tri minute. Tretje mesto je zasedel Uroš Vene (KD Papež Podgorje). Sledili so še Matevž Visočnik, Aleš Stubelj, Mihael Vantur, Jurij Porenta in Andrej Holc.

Po naslovu svetovnega prvaka še državni prvak
Državni prvak v kategoriji master B (35-39 let) je postal tudi svetovni prvak Igor Kopše (Team Korak Naprej Ekomaraton.si). Drugo mesto je zasedel Andrej Guček (Bike Republic), tretji pa je bil Klemen Hančič (KD Brda Dobrovo). Sledili so še Jani Prešeren, Gregor Tekavec, Luka Pustoslemšek, Grega Filipič, Mitja Mahorič, Borja Jelič in Matej Dakskobler.

V kategoriji master C (40-44 let) je bil najboljši Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci). Drugi je bil Alojz Poglavc (KD Papež Podgorje), tretji pa Aleš Krapež (Izvir Vipava). Uvrščenih je bilo osem kolesarjev. Od četrtega do osmega mesta pa so se razvrstili še Tomi Iskra, Igor Cesar, Andrej Schell, Tomo Trojer in Zvone Muhič.

Tudi "Dosovca" preizkusila formo
Državni prvak v kategoriji master D (45-49 let) je postal Iztok Melanšek (CVS Mobile Sportstyle), ki je premagal klubskega kolego Marka Baloha. Tretji je bil član moštva Turbo Tropovci Janez Donša. Sledili so še Igor Grudnik, Marko Danevčič, Iztok Kuret, Lucjan Premrn, Igor Škerlj, Robert Bauman in Oskar Hvala.

Branko Bojanc (Sprint Novo mesto) je državni prvak v kategoriji master E (50-54 let), ki se je pomerila na dobrih 30 kilometrov dolgi progi. Miloš Brecelj (Izvir Vipava) je bil drugi, tretji pa Ivan Zagorec (KD Papež Podgorje). Najboljši med masterji H (55-59 let) je bil Boštjan Slak (KD Brda Dobrovo). Premagal je Bojana Ropreta (ŠD Bamb.bi) in Borislava Skubica (ŠD Turbo M).

Štirje kolesarji v kategorij nad 70 let
Matej Mihovec (ŠD Turbo M) je državni prvak v kategoriji master G (60-64 let). Drugi je bil njegov klubski kolega Anton Govekar, tretji pa Ivan Miholovič (Izvir Vipava). V kategoriji master H (65-69 let) je bil najboljši Alojz Oblak (ŠD Bam.bi). Drugi je bil Cigoj Zorko (KD Brda Dobrovo), tretji pa Bojan Lampe (ŠD Turbo M).

V kategoriji najstarejših, torej tistih, starejših od 70 let, ki spadajo v kategorijo mater I, so nastopili štirje kolesarji. Zmagal je Herbert Kotnik (KD Mengeš). Drugi je bil Franc Mikuž (Izvir Vipava), tretji pa Jožef Hafner (KD Brda Dobrovo).

Ženske: Svetik, Jagodic in Škerlj
V ženski konkurenci so kategorije nekoliko drugače razporejene. V kategoriji do 34 let je bila najboljša Danijela Svetik (KD Brda Dobrovo). Druga je bila Irena Voglar (ŠD Bam.bi), tretja pa Anja Rugelj (Bicikel.com). Sledile so še Ana Mermal, Nina Dolinar in Tadeja Komel.

V kategoriji ženske B (35-49 let) je bila pričakovano najboljša Andreja Jagodic (ŠD Bam.bi). Drugo mesto je zasedla Adriana Rejc Bukovac (CVS Mobile Sportstyle), tretja pa je bila Vida Ceglar (Bicikel.com). V kategoriji ženske C (nad 50 let) je zmagala Ivanka Škerlj (KD Brda Dobrovo). Druga je bila Ivica Rakoš (ŠD Turbo M), tretja pa Andreja Trojar (CVS Mobile Sportstyle).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ