Matej Mohorič 6. v Baskiji

Matej Mohorič 6. v Baskiji
04.04.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je v drugi etapi na dirki po Baskiji zasedel šesto mesto. Zmagal je Michael Albasini. Vodi še naprej Michael Matthews.

Na dirki po Baskiji je za kolesarji že druga etapa. Ta je bila dolga 173 kilometrov. Začela se je v Pamploni, cilj je gostil Eltziego.

Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona. Najprej po vsega 16 kilometrih vzpon druge kategorije na Etxauri in po 113 kilometrih še vzpon tretje kategoreij na La Aldea. Sledil je spust in nadvse razgiban zaključek, ki je izločil nekatere sprinterje. Glavnina tokrat ni bila prav preveč napadalno razpoložena.

Morda tudi zaradi nasprotnega vetra. V beg sta se podala Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) in Luis Angel Mat é Mardones (Cofidis). Hitro sta si privozila več kot štiri minute prednost in sta bila najhitrejša tudi na obeh gorskih ciljih. Prave akcije v tej etapi nismo videli. 30 kilometrov pred ciljem je glavnina za ubežnikoma zaostajal samo še za eno minuto. Nadzor je imelo moštvo Sunweb.

Ta ekipa je branila tudi rumeno majico najboljšega v skupnem seštevku, ki jo je nosil Michael Matthews. Glede na potek etape je bil tudi tokrat favorit za zmago v sprintu večje skupine. Dobrih 15 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Potem so v ospredje prišli člani Quick Stepa. Sledil je še kako razgiban teren in tam se je glavnina krepko raztegnila, tako da so mnogi preveč zaostali, da bi se lahko udarili za zmago. Sledil je boj za pozicije.

V sprintu pa je največ moči imel Michael Albasini. Član Orice Scotta se je lahko veselil zmage. Premagal je Richezeja in De Bieja. Četrti je bil Michael Matthews, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Peto mesto je zasel Mertens, odličen šesti pa je bil Matej Mohorič, ki je tudi sedmi v skupnem seštevku. Tudi preostali Slovenci so etapo končali v glavnini. Grega Bole je bil 27., Jani Brajkovič 48., Primož Roglič 49. in Simon Špilak 87.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ