Matej Mohorič bežal in pripravil izhodišče za zmago

Matej Mohorič bežal in pripravil izhodišče za zmago
09.06.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se je na enodnevni dirki Argovie-Gippingen izkazal z dolgim pobegom. Zmagal je njegov klubski kolega pri moštvu UAE Team Emirates Sacha Modolo.

Pred začetkom dirke po Švici je vsako leto na sporedu tudi enodnevna dirka GP du Canton d’Argovie – Gippingen. Leuggern je gostil start in cilj sicer krožne preizkušnje.

Kolesarji so morali prevoziti deset krogov, dolgih 18,7 km. V pobegu dneva je bil tudi Matej Mohorič. V ospredju je večji del dirke vztrajala četverica. Prav to je dovoljevalo preostalim kolesrjem, da so lahko hranili moči za sam zaključek. Videli smo sprint večje skupine, ki ga je dobil Sacha Modolo. Za Italijana je to tretja zmaga v sezoni, za ekipo UAE Team Emirates pa 12. Za Modola je bila to prva dirka po odstopu na dirki po Italiji.

“Navdušen sem nad zmago, saj je prišla v ključnem trenutku zame. Po odstopu z Gira sem bil psihično na dnu. Kljub temu sem nadaljeval s trdimi treningi in ob prvem nastopu po Giru sem imel dobre občutke, ” je dejal Modolo in pohvalil tudi Mohoriča: “Ekipa je bila popolna. Mohorič je bil del ubežne skupine, kar nam je omogočilo, da smo lahko v glavnini mirno kolesarili. ” V izjavi za javnost je svoje dodal tudi športni direktor Pedrazzini:

“Matejeva prisotnost v pobegu je bila za ekipo zelo pomembna. Imel je nalogo, da se pridruži večji skupini ubežnikov. Uspelo mu je bežati s še tremi kolesarji. Poleg tega je imel še dovolj moči tudi takrat, ko ga je glavnina ujela. Tako je lahko pred sprintom še pomagal. ” Modolo je premagal Johna Degenkolba in Niccolo Bonifazia. Luka Mezgec je bil 59., Marko Kump 65., Matej Mohorič 66., Simon Špilak pa je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ