Matej Mohorič dan pred koncem padel pred sprintom

Matej Mohorič dan pred koncem padel pred sprintom
29.10.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je po osmih etapah na skupnem tretjem mestu. Aleksej Lucenko tik pred  zmago. Do konca še ena etapa.

Kolesarji na dirki po Hainanu – dirka spada med dirke ekstra kategorije – so premagali že osmo etapo, tako da jih do konca dirke loči zgolj ena etapa. Osma pa je bila zadnja, vsaj po profilu, nekoliko zahtevnejša. Sanya je gostila start, cilj pa je bil v kraju Qiongzhong.

Etapa je bila dolga 166 kilometrov. Drugi del pa je bil zelo razgiban. Kolesarji so morali premagati tri vzpone tretje kategorije in enega prve. Majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Kazahstanec Aleksej Lucenko. Kolesar Astane pa je očitno najmočnejši na letošnji dirki. Ritem je bil vse od začetka izjemen, tako da po prvih 50 kilometrih sploh ni prišlo do pobega. Potem pa se je v ospredju izoblikovala skupina devetih kolesarjev, ki so jo sestavljali:

Kurek, Brüngger, Tedeschi, Merignat, Sulzberger, Yang Yinghan, Grechyn, Davidenok in Vasiljuk. Njihova največja prednost je znašala dobre tri minute, kar je bilo premalo, da bi lahko upali na končni uspeh. Dirkanje se je spet razživelo na predzadnjem vzponu dneva. Do cilja pa je bilo še 30 km. Tam so bili ubežniki ujeti, medtek ko se je Matej Mohorič držal v ospredju. Na zadnjem vzponu so napadli Niemiec, Ortega, Duque in Lucenko.

Mohorič je ostal v prvi zasledovalni skupini, ki je štela okrog 25 kolesarjev. Skupini so se kasneje združili in Lampre Merida je pripravljala sprint za Mohoriča, ki pa je 3,5 km pred ciljem padel. »Danes smo na zadnjem vzponu poskušali izolirati Lucenka. Vendar pa nam to ni uspelo. Potem je še grdo padel Mohorič. Na srečo ni nič hujšega, tako da je uspel priti do cilja, « je dejal športni direktor Lampreja Meride Pedrazzini.

Po več kot štirih urah in 13 minutah dirkanja pa se je v boju dobrih 20 kolesarjev zmage veselil prav vodilni v skupnem seštevku Lucenko. V tej skupini pa ni bilo pred pred to etapo drugega v skupnem seštevku Mateja Mohoriča. Slednji je za zmagovalcem zaostal za 31 sekund in je ciljno črto prečkal na 29. mestu. Kljub vsemu ostaja med najboljšimi v skupnem seštevku. Zdaj ima Kazahstanec 17 sekund naskoka pred Przemyslawom Niemiecom in 44 pred Mohoričem. Oba sta člana Lampreja Meride.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ