Matej Mohorič do izjemne "solo" zmage!

Matej Mohorič do izjemne "solo" zmage!
04.03.2018 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je prvi Slovenec z zmago v sezoni 2018. Dobil je krožno dirko GP Larciano!

Po sobotni klasiki Strade Bianche so nekateri kolesarji nadaljevali z dirkanjem v Italiji. Na sporedu je bil 41. dirka ekstra kategorije GP Industria &Artiganato.

Dirka se je začela in končala v mestu Larciano. Dolga pa je bila 199 kilometrov. Na startu je bilo lepo število vrhunskih kolesarjev, tudi sedem World Tour ekip. Kot člana Bahraina Meride sta nastopila Domen Novak in Matej Mohorič. Prvih sto kilometrov je bilo ravninskih, potem pa so kolesarji zavili na zaključne štiri kroge. V vsakem so morali premagati vzpon na Fornello.

Ob zadnjem prečkanju tega vzpona je sledil samo še spust in krajši ravninski odsek proti cilju. In prav na teh zaključnih krogih je prišlo do odločilne poteze. Matej Mohorič je vedel, da lahko izkoristi predvsem njegovo neverjetno znanje in pogum na spustih. “Zahvaliti se moram vsem kolegom. Za delo, ki so ga opravljali skozi celotno dirko. Vedel sem, da je vzpon dolg, in da se lahko vrnem v prvo skupino, ne da bi porabil preveč moči. V zaključku sem želel pomagati Giovanniju Viscontiju. Ko pa je Majka napadel, sem se znašel v ospredju. Takrat sem se odločil, da vztrajam, ” je po dirki v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič.

“V prvih treh krogih sem dobro ‘naštudiral ’ vzpon. Vedel sem, da imam veliko možnosti, če zadnji spust začnem v ospredju. Pred koncem spusta sem se ozrl in vicel, da za mano ni nikogar. Potem se vse do ciljne črte nisem več oziral, ” je še dodal Mohorič. Potem, ko je lani na izjemen način dobil etapo na dirki po Španiji, je Mohorič zdaj dokazal, da postaja vse boljši. Uspeh že na začetku sezone pa pomeni, da bo motiv pred nadaljevanjem še večji: “Ta zmaga je zelo pomembna, saj je zame prva v dresu Bahraina Meride. Po Abu Dabiju sem dobro treniral in imel se dobre občutke. Včeraj sem dobro odpeljal Strade Bianche in danes mi je šlo še bolje. Zdaj se bom počasi osredotočil na dirko po Italiji. ”

Po skoraj štirih urah in 40 minutah dirkanja je drugo mesto zasedel Marco Canola, ki je za Mohoričem zaostal za tri sekunde. Sprint skupine dobrih 20 kolesarjev je dobil Davide Ballerini. Z zaostankom 11 sekund je zasedel tretje mesto. “Odlična dirka. Ekipa je delovala zelo dobro, zaključek smo izpeljali popolno. V predzadnjem krogu je poskusil Giovanni, v zaključku pa še Matej. Vesel sem, da je zmagal mlad kolesar. To je za ekipo zelo pomembno, ” je bil po koncu dirke zadovoljen športni direktor Bahraina Meride Alberto Volpi.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ