Matej Mohorič do izjemne zmage na Hainanu

Matej Mohorič do izjemne zmage na Hainanu
27.10.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Hainanu je šesto etapo dobil Matej Mohorič, potem ko je bil najboljši v sprintu trojice.

Na dirki po Hainanu na Kitajskem je za kolesarji šesta etapa. Prva nekoliko zahtevnejša, saj so se do zdaj za zmage merili predvsem sprinterji. Tokrat pa so morali kolesarji na poti od Changjianga do Wuzhishana premagati tudi vzpon prve kategorije.

Vrh tega je bil 12 km pred ciljem. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Max Walscheid, ki je dobil tri etape. Možnosti za ubranitev vodstva zaradi zahtevnosti vzpona ni imel. Etapa je bila dolga 197 km. Ubežniki so bili na prej omenjenem vzponu ujeti in ritem je narekovala predvsem Astana, ki je pomagala Alekseju Lucenku.

Ubežnika Mauricia Ortego sta ujela Przemyslaw Niemiec in Aleksej Lucenko. Skupaj so prečkali tudi vrh tega vzpona in se spustili proti cilju. Ortega se je hitro znašel v težavah. Na spustu se je v lov za prvimi podal Matej Mohorič. V njegovem slogu. Bil je tako hiter, da je nadoknadil pol minute zaostanka in ujel klubskega kolego pri Lampreju Meridi Niemieca in Lucenka.

V sprintu je bil prav Mohorič najmočnejši. Drugi je bil Niemiec, tretji pa Lucenko. Slednji je prevzel vodstvo v skupnem seštevku, Matej Mohorič je s tremi sekundami zaostanka drugi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ