Matej Mohorič do novega naslova

Matej Mohorič do novega naslova
21.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Kolesarska zveza Slovenije

Matej Mohorič in Urška Žigart sta osvojila naslove državnih prvakov v vožnji na čas. Med mladinci zanimiv dvoboj tokrat dobil Erazem Valjavec.

Trebnje. Državno prvenstvo v vožnji na čas. V krepko okrnjeni članski konkurenci smo videli prevlado Mateja Mohoriča. Člani so morali premagati 30,1 km dolgo preizkušnjo in Mohorič jo je prevozil s časom 35:08, kar je bilo kar 1:07 hitreje od Matevža Govekarja in 2:45 od tretjega Jake Primožiča.

Sledili so Mihael Štajnar, Matic Žumer, Marko Pavlič in Timotej Bavec. Na isti trasi so se pomerili tudi mlajši člani. Prvak je postal Gal Glivar, ki je sicer postavil drugi čas vseh na startu. Progo je premagal s časom 36:03. Za 1:24 je premagal klubskega kolego pri UAE Team Emirates Gen Z Anžeta Ravbarja in za 1:54 Natana Gregorčiča. Sledili so Marolt, Špoljar, Tomšič, Kokalj, Podlesnik in Oblak.

Med članicami smo videli nastope treh predstavnic. Zmagala je Urška Žigart pred Hano Žumer in Emo Pirš. Državna prvakinja med mlajšimi članicami je postala Nika Bobnar pred Špelo Colnar. Pri starejših mladinkah je zmagala Zoja Ferlež. Po pričakovanjih pa smo najbolj napet dvoboj spremljali pri mladincih. Erazem Valjavec, ki se je na dirke nedavno vrnil po poškodbi ključnice je postal državni prvak.

Za vsega štiri sekunde je ugnal Jakoba Omrzela. Nejc Peterlin je bil tretji. Sledili so Jenko, Žagar, Petrič, Murn, Medved, Hladnik … Eva Terpin je bil najboljša med mlajšimi mladinkami, v najbolj možični kategoriji mlajših mladincev je zmagal Vanja Kuntarič Žibert pred Galom Staretom in Davidom Komelom. V nedeljo bodo na sporedu še cestne dirke. Člansko si boste v živo lahko ogledali tudi na 2. programu TV Slovenija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ