Matej Mohorič in Jan Polanc bežala v Montrealu

Matej Mohorič in Jan Polanc bežala v Montrealu
09.09.2018 AVTOR: DZ

Slovenci so spet opozorili nase. Tokrat lahko poročamo o pobegu Jana Polanca in Mateja Mohoriča v zaključku dirke svetovne serije v Montrealu.

Po dirki v Quebecu, na kateri je bil najboljši Slovenec Matej Mohorič na 22 mestu, so se kolesarji tokrat borili še na enodnevni dirki v Montrealu. Seveda govorimo o dirki svetovne serije za VN Montreala, ki je bila dolga 195 kilometrov. Prvi favorit za zmago je bil brez dvoma zmagovalec iz Quebeca Michael Matthews. Lansko zmago je branil Diego Ulissi. Na startu pa so bili tudi Jan Polanc, Matej Mohorič, Grega Bole, Kristijan Koren in Simon Špilak.

Kolesarji so morali premagati 15 nadvse razgibanih krogov. V zaključku pa sta se izkazala tudi Jan Polanc in Matej Mohorič. Najprej v nekoliko večji ubežni skupini, potem pa skupaj z Gregorjem Muhlbergerjem. Trojica je bila nadvse složna, a glavnina jih je vseskozi držala na približno 20 sekundah razlike. Kolesarji Sunweba so bili odločeni, da Michaelu Matthewsu pripravijo dober izhodiščni položaj za sprint. Najbolj prepričljiva sta bila Oomen in Andersen.

Kljub zares odlični predstavi in napadalni vožnji tako ne Polancu ne Mohoriču ni uspelo. V ozadju so bili preveč organizirani. Vse manjša glavnina ju je ujela deset kilometrov pred ciljem. Sledili so novi napadi, a neuspešni. Mohorič se je v zadnjih kilometrih izkazal še kot pomočnik, saj je v boljši položaj vse do petsto metrov pred ciljem pomagal pripeljati Sonnyja Colbrellija. Ko se je Mohorič umaknil se je začel dolg sprint. Prvi ga je začel Michael Valgren, vendar je to bilo še prezgodaj.

Potem pa je s sprintom nadaljeval Colbrelli. Zdelo se je, da bo Italijanu uspelo, vendar pa je iz zavetrja prišel izjemno prepričljiv Michael Matthews. Tudi tokrat je bil najmočnejši. Veselil se je zmage. Drugi je bil Colbrelli, tretji pa Greg Van Avermaet, ki je to dirko dobil pred dvema letoma. Sledili so Naesen, Roosen, Costa, Ulissi, Valgren, Konrad in Boasson Hagen. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc na 15. mestu. Matej Mohorič je bil 41., Simon Špilak 46., Grega Bole 67., Kristijan Koren pa je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ