Matej Mohorič med najboljšimi, ki so zamenjali klub

Matej Mohorič med najboljšimi, ki so zamenjali klub
09.11.2018 AVTOR: DZ

Pri cyclingnews.com so pripravili seznam sedmih najuspešnejših kolesarjev, ki so letos, potem ko so zamenjali klub tudi zablesteli. Med njimi Matej Mohorič.

Kdo vse je pred sezono 2018 zamenjal moštvo? Tudi med Slovenci bi jih nekaj našli. A kdo je bil, potem ko je zamenjal klub še uspešnejši, kdo je zablestel? Cyclingnews.com je objavil seznam sedmih kolesarjev, med katerimi je povsem zasluženo tudi Matej Mohorič. Najprej so seveda omenili Egana Bernala. Kolumbijec je prestopil v Sky in bil zares odličen.

Šesti je bil na dirki Down Under, pa prvi na etapni dirki po Kolumbiji. Tik pred koncem dirke po Kataloniji je grdo padel in zapravil vsaj drugo mesto v skupnem seštevku. Na dirki po Romandiji je zaostal samo za Primožem Rogličem, maja pa je dobil dirko po Kaliforniji. Dirko po Franciji je končal na 15. mestu, bil pa je ključni pomočnik Geraintu Thomasu in Chrisu Froomu. Sledil je padec na dirki po San Sebastianu in vrnitev šele ob koncu sezone. Kdo je še na seznamu? Sprinter Elia Viviani je blestel v dresu moštva Quick Step Floors. Dobil je štiri etape na Giru in tri na Vuelti. Postal je italijanski državni prvak. Skupno je dosegel 19 zmag.

"Upam, da bom prvič nastopil na belgijskih klasikah. Na dirki po Flandriji in Pariz-Roubaix. Potem pa bom sezono, če bom izbran, nadaljeval na dirki po Franciji."
Matej Mohorič

Potem sta tu ženski Ruth Winder in Jolien D’Hoore. Prva je iz UnitedHealthCare prestopila v Sunweb, druga pa iz Wiggle v Mitchelton Scott. Potem je tu izkušeni Mikel Nieve, ki je predtem opravljal vlogo zvestega pomočnika pri Skyu. Prestopil je v Mitchelton Scott. Nieve je najprej pomagal Simonu Yatesu na Giru. Potem, ko je njegov kapetan po blestečih predstavah povsem popustil v zadnjem tednu, je Nieve dobil zadnjo gorsko etapo. Tako mu je uspela lepa vrnitev po težavah s poškodbo v prvem delu sezone. Sledil je nastop na Touru, kjer je bil najprej pomočnik Adamu Yatesu, potem pa se je zelo približal zmagi v etapi do La Rosierja.

Tu je še Omar Fraile. Dobil je etapo na dirki po Baskiji, ki jo je končal na devetem mestu. Potem je dobil prvo etapo na dirki po Romandiji in bil tretji na španskem državnem prvenstvu. Sledil je nastop na dirki po Franciji in uspeh kariere v 14. etapi do Mendeja. Tam je slavil etapno zmago. In potem je tu Matej Mohorič. Povsem zasluženo na tem seznamu. Potem, ko je nadvse mlad prestopil med elito, je lani dokončno opozoril na svojo nadarjenost. Med drugim je dobil etapo na dirki po Španiji, obenem pa je že imel v rokah pogodbo z Bahrainom Merido. In letos je pokazal velik napredek.

Najprej je dobil enodnevno dirko GP Industria Artigianato, potem je dobil etapo na dirki po Italiji in bil tretji na dirki po Sloveniji. Postal je še državni prvak in v drugačnem dresu dobil prvo dirko, na kateri je nastopil kot državni prvak. Dobil je namreč prvo etapo na dirki po Avstriji. Potem pa izjemna vožnja na dirki BinckBank Tour. Po dolgem pobegu v tretji etapi je prevzel vodstvo in ga obdržal vse do konca. Veselil se je zaslužene zmage na dirki World Toura. Takoj zatem je odšel na dirko po Nemčiji. Dobil je tretjo etapo in potem še dirko. “Upam, da bom prvič nastopil na belgijskih klasikah. Na dirki po Flandriji in Pariz-Roubaix. Potem pa bom sezono, če bom izbran, nadaljeval na dirki po Franciji,” pa je načrte na Večeru zvezd razkril Mohorič.

Seznam
Egan Bernal (Androni-Sidermec – Sky)
Elia Viviani (Sky – Quick Step Floors)
Ruth Winder (UnitedHealthcare – Sunweb)
Matej Mohorič (UAE Team Emirates – Bahrain Merida)
Mikel Nieve (Sky – Mitchelton Scott)
Jolien D’Hoore (Wiggle High5 – Mitchelton Scott)
Omar Fraile (Dimension Data – Astana)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ