Matej Mohorič na predstavitvi, Marko Kump spet začenja v Avstraliji

Matej Mohorič na predstavitvi, Marko Kump spet začenja v Avstraliji
02.01.2017 AVTOR: D. Z.
Iz moštva UAE Abu Dhabi so sporočili, da bo sezono v Avstraliji začel Marko Kump. Matej Mohorič bo med petimi kolesarji, ki bodo sodelovali na predstavitvi ekipe.

Seveda v tem primeru govorimo zdaj že nekdanjem moštvu Lampre Merida. Menedžer Giuseppe Saronni je po neuresničenih obljubah s Kitajske v zadnjem trenutku našel investitorja v Abi Dabiju.

Ekipa se bo v tej sezoni imenovala UAE Abu Dhabi. Prav zato bo tudi predstavitev ekipe potekala v Abu Dabiju. Ta bo na sporedu 4. januarja. Bo pa vse bolj v obliki novinarske konference. Prisoten bo tudi bodoči predsednik ekipe Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri. Prisotnih bo tudi pet kolesarjev te ekipe. Med njimi bo tudi Matej Mohori, kot eden izmed treh Slovencev v ekipi.

Poleg Mohoriča bodo na konferenci še Rui Costa, Louis Meintjes, Filippo Ganna in Andrea Guardini. Del ekipe pa bo sezono začel 15. januarja. Kot je to že v navadi na kriteriju People ’s Choice Classic v Adelaidi. Gre za dirko, ki predstavlja nekakšno ogrevanje za prvo World Tour dirko v sezoni Santos Tour Down Under, ki poteka od 17. do 22. januarja.

V ekipi za ta sklop dirk je tudi Marko Kump, ki je sezono že lani začel v Avstraliji. In to še kako dobro, saj je bil na prej omenjeni dirki People ’s Choice Classic peti. Četrti pa je bil v prvi etapi dirke Down Under. Ekipa bo tudi letos očitno zelo močna, saj se bodo Kumpu pridružili še nova okrepitev Ben Swift, Louis Meintjes, Diego Ulissi, Stake Vegard Laengen, Marco Marcato in Manuele Mori.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ