Matej Mohorič najbolj bojevit, Sagan pa do zmage

Matej Mohorič najbolj bojevit, Sagan pa do zmage
27.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tudi v šesti etapi dirke po Kataloniji smo videli izjemno vožnjo Mateja Mohoriča. Žal ga je glavnina ujela. Sprint pa je dobil Peter Sagan.

Na dirki po Kataloniji imajo sprinterji že po tradiciji zelo malo priložnosti. Tudi današnja 194 kilometrov dolga šesta etapa je bila daleč od ravninske. Kolesarji so morali premagati dva vzpona tretje kategorije in tudi veliko drugih nekategoriziranih klancev.

Kljub vsemu so ekipe, ki imajo v svojih vrstah sprinterje zaslutile morebitno priložnost. Tarragona je gostila start, cilj pa Mataro. Že po 12 kilometrih je prišlo do pobega in v ubežni skupini je bil še drugi dan zapored Matej Mohorič. Kolesarju Bahrain Victoriousa so se pridružili še Harold Tejada (Astana-Premier Tech), Dimitrij Strahov (Gazprom-RusVelo), Matthias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo) in Antoine Duchesne (Groupama-FDJ).

Privozili so si dobre štiri minute prednosti, a je kmalu postalo jasno, da se želijo sprinterji za zmago potegovati med sabo. 22 kilometrov pred ciljem je glavnina ubežnike ujela. V ospredju je naslednje štiri kilometre vztrajal samo še Strahov. Sledil je še vzpon tretje kategorije, kjer je prišlo do nekaterih napadov, a sprinterske ekipe so imele vse pod nadzorom. Ob vstopu v zadnji kilometer so bili v ospredju kolesarji Ineosa, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku Adama Yates.

Poleg njega sta na drugem in tretjem mestu v skupnem seštevku še Yatesova klubska kolega Richie Porte in Geraint Thomas. Potem pa so sprinterji dokončno prevzeli pobudo. Sledil je sprint, v katerem je bil najmočnejši Peter Sagan. Daryl Impey je bil drugi, tretji pa Sebastian Molano. Mohorič je bil 23. Pobral pa je nagrado za najbolj bojevitega kolesarja.

V skupnem seštevku dan pred koncem ni prišlo do sprememb. Prvi trije so kolesarji Ineosa. Adam Yates ima 45 sekund prednosti pred Portom in 49 pred Thomasom. Ostali zaostajajo za več kot minuto. Pred kolesarji je še tradicionalna etapa v Barceloni. Ta bo dolga 133 kilometrov. V zaključku se bodo kolesarji spopadli s krogi. V vsakem se bodo povzpeli na Montjuic.

V Italiji Danca na vrhu
Končala se je etapna dirka prve kategorije Coppi e Bartali. V zadnji etapi je prišlo do nekaterih sprememb. Povsem na vrhu pa je vseeno ostal Danec Jonas Vingegaard. Kolesar Jumbo Visme je peto in obenem zadnjo etapo končal na drugem mestu. Zaostal je samo za rojakom Mikkelom Frolichom Honorejem, ki se je po zmagi prebil na končno drugo mesto. Na tretjem je dirko končal Nick Schultz.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ