Matej Mohorič najbolj borben kolesar, Marcel Kittel po skoraj 11 mesecih dočakal zmago (VIDEO in FOTO)

Matej Mohorič najbolj borben kolesar, Marcel Kittel po skoraj 11 mesecih dočakal zmago (VIDEO in FOTO)
02.08.2015 AVTOR: D. Z.
Dirka po Poljski se je začela z zmago Marcela Kittla. Slovencev ni bilo v ospredju, Matej Mohorič se je izkazal z dolgim pobegom in nazivom najbolj bojevitega kolesarja.

Dirke za World Tour se nadaljujejo. Zdaj se je začela dirka po Poljski, na kateri nastopajo tudi štirje Slovenci. To so Grega Bole, Borut Božič, Luka Mezgec in Matej Mohorič. Na dirki pravih ravninskih etap sicer ni, vseeno pa lahko sprinterji računajo na nekaj priložnosti. Predvsem v prvih treh preizkušnjah. Potem bodo na vrsto prišli drugačni kolesarji. Prva etapa je bila krožna s startom in ciljem v Varšavi.

Kolesarji so morali prevoziti vsega 122 kilometrov in etapa je tako predstavljala nekakšen uvod v pravo dirkanje. Vseeno pa smo videli kar precej akcije. Kmalu je prišlo do pravega pobega treh kolesarjev. To so bili Matej Mohorič, Adrian Kurek in Pawel Bernas. Na edinem gorskem cilju je bil najboljši Kurek, Mohorič je bil tretji. Mohorič pa si je z napadalno vožnjo prislužil naziv najbolj borbenega kolesarja v etapi.

A ta etapa je vendarle bila po meri sprinterjev, ki ene izmed redkih priložnosti vendarle niso želeli izpustiti iz rok. Ubežnike je glavnina ujela, v zaključku pa sta prevladovala dva vlaka. Vlak Orice GreenEdga in vlak Giant Alpecina, v katerem je poleg Luke Mezgeca vozil povratnik po zares ponesrečeni sezoni Marcel Kittel. Tik pred ciljem je bil še desni ovinek in tam je Caleb Ewan prehitel Kittla, ki pa je ovinek odlično odpeljal po notranji strani.

Nemec je iz ovinka prinesel več hitrosti in se je lahko veselil zmage. Drugi je bil mladi Caleb Ewan, tretji pa Niccolo Bonifazio. Kittel se je veselil šele prve zmage v letošnji sezoni, ki jo je zaznamoval skrivnostni virus. Zaradi slabše pripravljenosti je ostal tudi brez nastopa na dirki po Franciji in v tej sezoni je do zdaj zbral vsega 22 tekmovalnih dni. Na zmago je član Giant Alpecina - tokrat mu je do nje pomagal tudi Luka Mezgec - čakal skoraj 11 mesecev.

“Oddahnil sem si. Res. Že dolgo nisem zmagal in zdaj sem si dokazal, da lahko prestanem tudi težko obdobje. Zaključek je bil zapleten. Zaradi zadnjega ovinka ne moremo reči, da je to bil običajen sprint. Bilo je nevarno, saj smo imeli po ovinku samo še 70 metrov do cilja. Zato si moral vse opraviti že pred ovinkom in ga odpeljati z veliko hitrostjo. Videli ste, da je z Ewanom šlo zelo na tesno. Kot bi skozi zadnji ovinek vozila Moto GP, ” je dejal presrečni Marcel Kittel. Zanimivo.

Nemec je prav na tej dirki leta 2011 slavil prvo zmago v World Touru, zdaj pa se prav na Poljskem očitno vrača med najboljše sprinterje. V drugi etapi, ta bo potekala med mestoma Czestochowa in Dabrowa Górnicza bo nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Etapa bo dolga 146 km. Mnogi pričakujejo sprint glavnine. Kaj pa Slovenci? Boru Božič je bil 35., Grega Bole 38., Matej Mohorič 55. in Luka Mezgec 57. V skupnem seštevku je najboljši Matej Mohorič, ki s 15 sekundami zaostanka zaseda 29. mesto.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ