Matej Mohorič napadal in bežal, Grega Bole 10.

Matej Mohorič napadal in bežal, Grega Bole 10.
01.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V Nemčiji je bila na sporedu dirka Eschborn-Frankfurt. Dobil jo je Ackermann. Izkazala pa sta se tudi Matej Mohorič in Grega Bole.

Že 57. dirka Eschborn-Frankfurt spada med dirke svetovne serije. Govorimo o sicer razgibani 187 kilometrov dolgi preizkušnji, ki pa je vseeno v domeni sprinterjev. Kolesarji so na poti proti Frankfurtu morali premagati osem kategoriziranih vzponov, a po zadnjem je še vedno več kot 40 kilometrov nekoliko lažje trase, ki omogoča ekipam, da se sestavijo in ujamejo ubežnike.

Na startu sta bila tudi Grega Bole in Matej Mohorič, za katerega je to zadnja dirka pred tekmovalnim premorom in pripravami na dirko po Franciji. Matej Mohorič je v zaključku nevarno napadel. Z manjšo skupino kolesarjev je bežal in zdelo se je, da bi jim na cilj lahko uspelo priti pred zasledovalno skupino dobrih 70 kolesarjev. A v ozadju so bili zelo aktivni kolesarji domače ekipe Bora Hansgrohe. Poskrbeli so, da je skupina Mohoriča ujela.

V sprintu so prevladovali kolesarji nemške ekipe, a prvi je sprint začel Davide Cimolai. Italijan pa se je uštel. Pascal Ackermann je bil prepričljivo boljši in se je veselil prestižne zmage. Nemško slavje je z drugim mestom dopolnil John Degenkolb. Tretji je bil Alexander Kristoff, ki je dobil zadnje štiri izvedbe te dirke. Sledili so Cimolai, Hofstetter, Planckaert, Gabburo, Naesen, Haller in na desetem mestu Grega Bole. 11. je bil Matej Mohorič. Leta 2013 je bil tu najboljši Simon Špilak.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ