Matej Mohorič napadal in sprintal z najboljšimi

Matej Mohorič napadal in sprintal z najboljšimi
31.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Alexander Kristoff je dobil prestižno dirko Gent-Wevelgem. Izkazal se je Matej Mohorič, ki je osvojil deveto mesto. Vseskozi pa je bil zelo napadalen.

Nedelja je bila v Belgiji rezervirana za klasiko Gent-Wevelgem. Govorimo o 251 kilometrov dolgi preizkušnji svetovne serije. Na startu je bilo 175 kolesarjev, med njimi tudi štirje Slovenci: Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Pibernik in Luka Mezgec. Kolesarje je pričakalo lepo vreme, a dodatno težavo je predstavljal veter. Prav po zaslugi vetra je prišlo do prve selekcije in v ospredju se je znašla skupina 20 kolesarjev. Številna znana imena so bila v tej skupini.

Tudi Van Aert, Sagan, Degenkolb, Trentin, Gaviria … Po prvih dveh urah je povprečna hitrost znašala neverjetnih 52 km/h in ubežniki so imeli že 1:20 prednosti pred glavnino. Potem pa so v glavnini niti v svoje roke vzeli kolesarji Lotto Soudala in CCC. Ob prvem prihodu na Baneberg in potem na tlakovan vzpon Kemmelberg je tudi med ubežniki prišlo do selekcije. 70 kilometrov pred ciljem je imelo 12 ubežnikov samo še 35 sekund prednosti, iz glavnine pa je z napadom večkrat poskušal tudi Matej Mohorič.

Glavnina je štela vsega dobrih 40 kolesarjev. Luke Rowe se je sam uspel preseliti do ubežnikov, potem pa je 40 kilometrov pred ciljem s podobno akcijo poskušal tudi Alexander Kristoff. Norvežan pa ni bil tako prepričljiv in tako močan pri tem poskusu. Za njim so se podali trije mojstri ciklokrosa. Van Aert, Van der Poel in Štybar. Sledilo pa je taktiziranje in glavnina jih je ujela. Sagan je z manjšo skupino ubežnikov še vedno vztrajal v ospredju, v vse manjši glavni skupini pa so ritem pričeli narekovati Štybar, Lampaert in Gilbert.

Pripravljali so teren za Elio Vivianija. 18 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. V zaključku so napadli še Terpstra, pa Langeveld in Pedersen. Vsi so bili neuspešni. Šest kilometrov pred ciljem pa je pobeg uspel še skupini Stuyven, Bauer, Jansen in Langeveld. Vztrajali so do vstopa v zadnji kilometer. Potem pa so se za zmago udarili preživeli sprinterji, med katerimi je bil tudi Matej Mohorič, ki je kot član Bahraina Meride ostal sam.

Tokrat pa kolesarji Deceuninck Quick Stepa niso prišli do zmage. Viviani ni bil konkurenčen. Prevladoval pa je Alexander Kristoff. Norvežan, ki je v karieri že dobil tudi dirko po Flandriji je priznal, da je to ena izmed prestižnejših zmag v karieri. Tokrat je premagal Johna Degenkolba in Oliverja Naesna. Sledili so Van der Poel, Van Poppel, Petit, Selig in na odličnem devetem mestu Matej Mohorič. Za zmago se je udarilo vsega 29 kolesarjev.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ