Matej Mohorič o novih dresih: Dizajn mi je zelo všeč, bolj kot lanski

Matej Mohorič o novih dresih: Dizajn mi je zelo všeč, bolj kot lanski
08.01.2015 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se zavzeto pripravlja na novo sezono. Drugo med elito. Pravi, da ga komolec ne ovira več toliko, podal pa je tudi mnenje o dresih.

Moštvo Cannondale Garmin bo v tej sezoni v svojih vrstah imelo tudi dva Slovenca. Kristijana Korena, ki je v teh dneh odpotoval na višinske priprave na Teide, in Mateja Mohoriča, ki se ravno tako zavzeto pripravlja na novo sezono. Le, da nekoliko bližje doma. Pravi, da ga komolec, ki si ga je poškodoval konec lanske sezone, ne ovira več toliko.

»Na sezono se trenutno pripravljam na obali. Treningi potekajo povsem nemoteno, vreme pa je zaenkrat odlično. Komolec se lepo celi, na kolesu me ne ovira več, « je sporočil Mohorič. Lani je zaradi predstavitve Cannondala – v dresu tega moštva je kot najmlajši kolesar odpeljal celotno krstno sezono v World Touru – moral odpotovati v ZDA. Tokrat mu zaradi predstavitve združene ekipe, ki se imenuje Cannondale Garmin ni bilo treba:

»Na predstavitvi me pač ni bilo. Kakor sem videl iz medijev, so bili prisotni Andrew Talansky, Ben in Ted King, Dan Martin, Davide Formolo in Joe Dombrowski. « Torej, bolj ameriško obarvana zasedba z glavnima zvezdnikoma – Talansky in Irec Martin - in mladim Italijanom Davidejem Formolom. Tako je Mohorič tudi eden tistih, ki novih dresov doma še nima. »Dresov še nimam. Prvo pošiljko pričakujem v prihodnjih dneh. Za dizajn sem vedel že od novembrskih priprav, « je potrdil Mohorič.

To pomeni, da je moral dolgo »držati jezik za zobmi « saj skrivnosti o tem, kakšne drese bodo uporabljali v novi sezoni ni smel izdati. »Skrivnosti sploh ni težko držati. Tako ali tako slik ni bilo na voljo, da bi jih lahko kazal ljudem. Z besedami pa težko opišeš, kako dres izgleda. Dizajn mi je zelo všeč, bolj kot lanski, « je še dejal Mohorič in se odzval tudi na trditev, da bo letos v karavani kar precej ekip imelo drese s prevladujočo črno barvo:

»Kar nekaj ekip World Toura bo imelo v naslednjem letu pretežno črne drese, vendar se dizajni po mojem mnenju vseeno precej razlikujejo. « Spomnimo. Zaenkrat se zdi, da bodo v črnem nastopali člani naslednjih moštev: Cannondale Garmin (Kristijan Koren in Matej Mohorič), Giant Alpecin (Luka Mezgec), Sky in Trek.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ