Matej Mohorič o Sloveniji: Pred domačim občinstvom je vedno lepo nastopati

Matej Mohorič o Sloveniji: Pred domačim občinstvom je vedno lepo nastopati
12.06.2015 AVTOR: D. Z.
Mateja Mohoriča trenutno najbolj zanima dirka po Švici, pa vendarle se bliža tudi dirka po Sloveniji, zato smo mu postavili nekaj vprašanj o tej preizkušnji.
V petek se začenja dirka po Švici. Ena izmed prestižnih World Tour preizkušenj, na kateri bo letos nastopal tudi Matej Mohorič. Tako je jasno, da ga ne bomo videli na dirki po Sloveniji. Obenem tudi ekipe Cannondale Garmin ne bo na startu slovenske etapne dirke. »Vedno je lepo nastopati pred domačim občinstvom, a vendarle je dirka po Švici v seriji World Tour, zato sem tudi tega vesel, « je priznal Matej Mohorič.

Lani je nastopil na dirki po Sloveniji. Pomagal je Kristijanu Korenu, ki je na koncu zasedel 4. mesto. Trasa letošnje preizkušnje bo nadvse podobna lanski. »Traso določijo organizatorji. Verjamem, da imajo pri določitvi veliko vlogo sponzorji prireditve, kar je prav. Vseeno bi bilo lepo na dirki pokazati tudi kakšen nov klanec. Sem pristaš raznolikosti, zato bolj zagovarjam idejo, da je dirka zanimivejša, če se etape skozi leta spreminjajo. Je pa res da je z vidika ekonomičnsti in logistike organizacija na tradicionalnih trasah verjetno lažja, « je še povedal Mohorič.

Zdaj nastopa na zahtevni in prestižni dirki po Švici: »Kako dober sem, bo pokazala cesta. Vsekakor sem v zadnjem obdobju kljub operaciji komolca dobro treniral in verjamem, da se trdo delo slej ko prej povrne. Verjetno pa se bom tudi na tej dirki podredil ekipi. Trasa dirke po Švici je res težka, še posebej tretja in peta etapa. Upam, da mi uspe izpolniti naloge, ki mi bodo zaupane. Če bom pokazal, da je pripravljenost na dovolj visokem nivoju, pa bom seveda tudi jaz dobil priložnost za svoj rezultat. «
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ