Matej Mohorič ob 14:57, Jan Tratnik ob 15:29

Matej Mohorič ob 14:57, Jan Tratnik ob 15:29
19.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pred kolesarji na dirki po Franciji je edina posamična vožnja na čas. Karavana je v osrčju Pirenejev. Pau bo bostil start in cilj.

Na dirki po Franciji je čas za posamično vožnjo na čas. Karavana je v Pirenejih in Pau bo gostil start in cilj te 27,6 km dolge vožnje na čas. To bo tudi edini posamični kronometer, tako da ga bodo mnogi mojstri za to discipline želeli izkoristiti. In to na dan, ko bodo organizatorji proslavljali sto let rumene majice. Na voljo bodo trije vmesni časi in dva vzpona.

Najprej Medout, potem pa še Côte d’Esquillot. Po prečkanju tega klanca bo do cilja še dobrih 12 kilometrov. Najprej spust, potem pa razgiban teren do cilja. Glavni favorit za zmago Rohan Dennis je v včerajšnji etapi odstopil, tako da je boj za etapno zmago še kako odprt. Bi pa prav lahko že danes lanski zmagovalec Geraint Thomas prišel do rumene majice najboljšega v skupnem seštevku, saj za Alaphilippom zaostaja za 1:12.

Lahko Britanec letečega Francoza, ki sicer ni specialist za vožnjo na čas že danes prehiti? Sicer pa se bosta s progo spopadla tudi dva Slovenca. KOlesarji startajo v nasprotnem vrstnem redu, ko so uvrščeni v skupnem seštevku. Matej Mohorič bo startal ob 14:57. Jan Tratnik, ki je veliko stavil na to vožnjo na čas pa ob 15:29. Zadnji se bo s starta podal Alaphilippe ob 17:19. Najboljši bodo startali v dveminutnem intervalu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ