Matej Mohorič ob Gilbertu, Merckxu ...

Matej Mohorič ob Gilbertu, Merckxu ...
25.09.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se je odzval na vabilo UCI in je bil del elitne zasedbe, ki se je udeležila konference Mednarodne kolesarske zveze.

Na svetovnem prvenstvu v Ponferradi je sicer prost dan, a ta dan organizatorji izkoriščajo za različne novinarske konference, predstavitve … Na sporedu je bila tudi za mlajše kategorije obvezna konferenca.

Vsak, ki želi v naslednjih dneh nastopati na cestnih preizkušnjah v mlajših kategorijah, se mora te konference udeležiti. Mednarodna kolesarska zveza kot posebne goste vsako leto pritegne tudi znana kolesarska imena. In tokrat so mladi kolesarji lahko spoznali Philippa Gilberta.

Prisotni so bili tudi legendarni Eddy Merckx, Litovec Ramunas Navardauskas in Elisa Longo Borghini. UCI pa je tokrat na o konferenco kot posebnega gosta povabil tudi Mateja Mohoriča. Dvakratni svetovni prvak v mlajših kategorijah se je odzval in sodeloval z ostalimi. Govoril je o njegovi poti od mladinca do kolesarja v Pro Tour moštvu.

Konference so se udeležili tudi Matic Veber, Žan Jerkič, Gorazd Per, Jon Božič, Luka Čotar, Izidor Penko in Katja Jeretina. Teme, o kateri so govorili tudi skupaj s predsednikom UCI Brianom Cooksonom, so bile žensko kolesarstvo, osveščenost glede dopinga, UCI trening center.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ