Matej Mohorič osmi v Italiji, Jan Polanc napadel v zaključku

Matej Mohorič osmi v Italiji, Jan Polanc napadel v zaključku
13.02.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je na dirki Trofeo Laigueglia osvojil osmo mesto. Jan Polanc 19. V Španji Pibernik 13., Tratnik 14.

Najprej pa v Italijo. Na sporedu je bila enodnevna dirka ekstra kategorije Trofeo Laigueglia. Gre za zahtevnejšo preizkušnjo, kolesarji pa so nastopili na že njeni  54. izvedbi.

Dolga je bila 193 km. Na startu sta bila tudi Jan Polanc in Matej Mohorič. Takoj po startu je prišlo do napadov, a šele po 30 kilometrih je prišlo do pravega pobega. Ubežno skupinico so sestavljali Davide Orrico (Sangemini-MGKVis), Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence Ktm), Antonio Di Sante (GM Europa Ovini) in Conor Dunne (Aqua Blue Sport). Hitro so si privozili več kot tri minute prednosti in Di Gregorio je bil najboljši na gorskih ciljih.

V ozadju pa so največ dela v lovu na ubežnike opravili člani francoskih moštev FDJ in Ag2r La Mondiale. Po stotih kilometrih bega se je poskus končal, prava dirka pa se je šele začela. V zaključku so morali kolesarji premagati še tri kroge čez vzpon Colli Michieri. Tam so napadli tudi Jan Polanc, Mauro Finetto, Mattia Cattaneo, Alexandre Geniez in Quentin Pacher. Napad je bil odločen, a najbližji zasledovalci so jih ujeli 14 km pred ciljem. Potem je že krepko razredčeno skupino napadel Fabio Felline, ki je zastopal italijansko reprezentanco.

Predvsem njegov reprezentančni kolega Matteo Trentin pa je v ozadju opravil ogromno dela, saj je pokril nekatere nevarne poskuse, predvsem pa je bil pripravljen na sprint, če bi Fellinejea ujeli. Potem se je v lov vendarle podala deseterica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Matej Mohorič. A Felline je imel dovolj prednosti, da se je po skoraj petih urah dirkanja veselil zaslužene zmage. Boj za drugo mesto je s 25 sekundami zaostanka dobil Francoz Romain Hardy, tretji je bil Mauro Finetto. Sledili so Trentin, Gautier, Gavazzi, Vichot in Matej Mohorič, ki je prestižno dirko končal na visokem osmem mestu.

“Čestitam Fellineju. Njegov napad je bil izjemen, uspel pa je v samostojnem pobegu priti vse do cilja. Zame je bil tudi dober dan. Občutki so bili dobri in v zaključku sem bil v ospredju. Na vzponu sem bil med prvimi zasledovalci, na spustu pa je postalo jasno, da Fellineja ne bomo mogli ujeti, zato sem se osredotočil na sprint. Napadel sem zgodaj, a nasprotniki so uspeli nadoknaditi razliko, ” je v uradni izjavi za javnost moštva UAE Abu Dhabi dejal Matej Mohorič.

V Španiji so kolesarji odpeljali dirko prve kategorije v Almeriji. Na startu so bili tudi nekateri Slovenci. V sprintu je dirko dobil kolesar Orice Scotta Magnus Cort Nielsen, medtem ko mu je do zmage pomagal tudi Luka Mezgec. Najboljši Slovenec je bil Luka Pibernik na 13. mestu, takoj za njim pa je bil Jan Tratnik. Luka Mezgec je bil 28. David Per je zasedel 46. mesto, Simon Špilak 50. in Domen Novak 77.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ