Matej Mohorič po operaciji 6 do 8 tednov brez kolesa

Matej Mohorič po operaciji 6 do 8 tednov brez kolesa
08.11.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je uspešno prestal operacijo poškodovanega komolca. Zdaj je na prisilnem počitku, kmalu pa bo odšel na prve priprave z novo ekipo.

Deset dni brez "potenja", več tednov brez kolesa
O tem, da je Matej Mohorič v zadnjem obdobju dirkal in treniral s poškodovanim komolcem smo že pisali. Zdaj je 20-letni kolesar že prestal operacijo. »V komolcu imam dve igli in žico, ki kosti držijo skupaj. Po operaciji sem še dva dneva ostal v bolnišnici na opazovanju. Je pa to tudi bolj praktično zaradi doziranja zdravil s protibolečinskim in protivnetnim učinkom, ki jih je kar precej. Prva dva dneva pa tudi kar močno boli, « je priznal Matej Mohorič.

Zdaj ga seveda čaka prisilni počitek: »Prvih deset dni po operaciji, dokler se rana ne zaceli, naj bi minilo brez hujših telesnih naporov. To je brez potenja. « A tudi po teh desetih dneh se Mohorič ne bo smel usesti na kolo: »V štirih tednih po operaciji naj bi se kost zacelila. V tem času ni dovoljeno obremenjevanje roke, kar pomeni, da na kolesu ne bom treniral. Po šestih do osmih tednih naj bi bili gibljivost in varnost zadostni za zunanji trening na kolesu. V treh mesecih naj bi se poškodba zacelila do te mere, da bo komolec po občutku enak stanju pred poškodbo. «

Čez eno leto spet na operacijo
A prav zaradi komolca bo moral spet na operacijo, vendar šele čez eno leto: »Za odstranitev igel in žice. Po tisti operaciji naj bi rehabilitacija trajala samo dober mesec, potem pa bo komolec spet zdrav. « A do tja je še dolga pot. Nenazadnje celotna sezona 2015, v kateri bo nastopal za moštvo, ki je nastalo po združitvi Cannondala in Garmin Sharpa.

Mohorič upa, da mu poškodba ne bo prekrižala načrtov: »Za zdaj še ne morem reči, kako bo poškodba vplivala na novo sezono. To bom videl, ko se bo ta začela. Treniral sem do zadnjega dneva pred operacijo, tako da sem počitek prestavil na malce kasnejši termin. Upam, da bom lahko kmalu spet treniral. Vsaj v obliki hoje in morda teka ter vaj za stabilnost trupa. «

Najprej v New York na priprave
Novembra se bo Mohorič srečal s preostalimi klubskimi kolegi v moštvu, ki ga sicer vodi Jonathan Vaughters. »Odšli bomo v New York, kjer bomo opravili sestanke z novo ekipo, zdravniške preglede, bike fitting in podobno. Nato se bo ekipa za nekaj dni odpravila na Deviške otoke. To bo kot podala za team building. Zaradi poškodbe bom verjetno izpustil drugi del teh priprav, « je še pojasnil Mohorič.

Letos najmlajši kolesar v World Touru je še dodal, da je s trenutnim odnosom vodilnih zadovoljen. »Upam, da bo nova ekipa imela posluh za moje želje glede programa dirk. Zaenkrat so pokazali ogromno razumevanja za vsak problem ali vprašanje z moje strani. Že zdaj je očitna razlika v primerjavi z lanskim letom. Verjamem, da bomo dobro sodelovali, « je še zaključil Mohorič, ki bo v tej ekipi nastopal skupaj s še enim Slovencem Kristjanom Korenom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ