Matej Mohorič pred DP: Škoda, da ni prej 200 kilometrov

Matej Mohorič pred DP: Škoda, da ni prej 200 kilometrov
20.06.2020 AVTOR: DZ

"V programu imam Tour in za konec avgusta načrtujemo vrhunec pripravljenosti," je med drugim dejal Matej Mohorič.

Matej Mohorič je bil eden izmed zvezdnikov, ki so bili v petek prisotni na novinarski konferenci Kolesarske zveze Slovenije pred nedeljskim državnim prvenstvom. In, kako pred dirko razmišlja kolesar moštva Bahrain McLaren, ki je pred dvema letoma že osvojil naslov prvaka?

O tem, kako je prestal obdboje brez dirk: V ekipi so ves čas trajanja te krize podrobno spremljali naše treninge. Imeli smo tudi on line ure za trening in tako vso podporo za trening. To bomo pokazali, ko se bodo dirke avgusta tudi začele. Odšli bomo na priprave v Francijo in si tudi ogledali gorske etape dirke po Franciji.

O dirki po Franciji: Tour imam v programu in za konec avgusta načrtujemo vrhunec pripravljenosti. V torek po državnem prvenstvu že odhajamo na priprave v Andoro.

O treningih z reprezentanco: V tem obdobju smo se vsi vrnili domov in več kot dobrodošlo je bilo, da smo se podružili in skupaj trenirali. Lažje je v družbi. Pa še povežemo se, ker bomo morali kot enota in ekipa oditi na svetovno prvenstvo pa tudi kakšno drugo pomembno dirko.

O državnem prvenstvu: To bo prva dirka po vseh teh omejitvah zaradi virusa, tako da se že veselim nastopa.

O trasi državnega prvenstva: Tale trasa mi ne odgovarja najbolj. Dirka je malce kratka in ta vzpon je težek. Primož Roglič in Tadej Pogačar sta favorita, vseeno pa je to državno prvenstvo in posebna čast je biti državni prvak. Jaz sem to že bil in definitivno bomo dali vse od sebe. Imamo tud številčno premoč. Naredli bomo vse, da si v prvih 137 kilometrih naberemo dovolj prednosti. Je pa možnost, da se dirka zaplete že prej. Upam, da pride to tega. Škoda, da ne bomo pred zadnjim klancem imeli kakšnih dvesto kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ