Matej Mohorič pred SP: Osednja dirka moje sezone

Matej Mohorič pred SP: Osednja dirka moje sezone
25.09.2021 AVTOR: DZ

Matej Mohorič ne skriva. Od nedeljske dirke pričakuje veliko. Ogromno. Želi poseči po najvišji mestih, a obenem opozarja, da si to želijo številni. Tako je razmišljal po četrtkovem ogledu trase.

O večjem številu adutov v slovenski reprezentanci: Nedelja je zagotovo osrednja dirka moje sezone. Sem pa vesel, da nisem edini, ki lahko upa na dober rezultat. Upam, da bosta v finalu vsaj še Primož in Tadej. Morda tudi Luka in Jan Tratnik. Več, kot nas bo, lažje nam bo vsem, ker imajo tudi druge močne reprezentance več kot eno žezlo v ognju. Več, kot nas bo, da bomo pokrivali napade, lažje se bomo branili in več izgovorov bomo imeli, da ne sodelujemo pri narekovanju ritma. Ne v ospredju in ne v ozadju. In da varčujemo z energijo za tisti zaključni sprint.

O napaki na EP - šel je na malo potrebo v nepravem trenutku - in o možnosti ponovitve česa ponovnega na SP: To se v nedeljo ne bo zgodilo. Tista dirka na EP je bila zame kot vsaka druga dirka. Pomembna, ampak ni konec sveta. V nedeljo pa bo zame čisto drugi svet. To je enkrat na leto, da si tako osredotočen in motiviran. Za eno dirko ne moreš biti tako vsak konec tedna. Jaz sem si že na začetku leta izbral to nedeljsko dirko in v nedeljo bo zame obstajala samo ciljna črta v Luevnu.

O uspešni sezoni do prvenstva: Vsi ti rezultati bodo v nedeljo nepomembni. Kvečjemu bodo za mojo sproščenost olajševalna okoliščina za mojo sproščenost. V nedeljo nimam česa izgubiti. Prej sem se v tej sezoni že večkrat dokazal. Večkrat sem imel tudi malo sreče in so se rezultati obrnili v moj prid. Vesel bom kakršnegakoli razpleta. Verjamem, da ko zame pride tisti dan, ki je zares pomemben, na katerega se res osredotočam celo leto, potem je malo težje delati napake. Moj edini cilj je, da na cilj pridem brez obžalovanj. Nadziram lahko samo stvari, ki jih pač lahko nadziram. Na tiste stvari, na katere ne morem vplivati, kot so nesreče ali težave s kolesom, padci , tiste stvari me ne zanimajo. V dani situaciji jih bom poskušal rešiti na najboljši možni način. Če bom dal vse od sebe, bom v nedeljo zvečer srečen. Ostalo me ne zanima.

O sreči in “branju” dirke: Na srečo se ne zanašam. Ta je ali ni. Nanjo ne moreš vplivati. Velikokrat je na strani hrabrih. Naredil bom tako, kot znam. Tako, kot vedno dirkam. Metodično, sistematično. Še bolj skoncentriran in motiviran kot običajno. Me sploh ne skrbi. Užival bom v vsaki minuti od tistih sedmih ur dirkanja v nedeljo. Imamo vrhunski material, vrhunsko podporo. Boljšo, kot večina ostalih reprezentanc. Okrog sebe imam vrhunsko ekipo in tudi drugi lahko upajo na vrhunski rezultat. Nisem samo jaz tisti, ki lahko gre s kombinacijami v finalu. Tu so še vsaj trije drugi kolesarji. Me sploh ne skrbi in z nestrpnostjo pričakujem nedeljsko dirko.

O tem, kdo bo “kapetan” na cesti: Gorazd bo zagotovo v avtomobilu in bo pred dirko povedal njegove misli. Mislim, da smo vsi člani reprezentance dovolj izkušeni, da vemo, kje je naše mesto, kje je naša naloga. Mislim, da bomo imeli že prej dovolj časa za pogovor med sabo, da razčistimo, kaj so posameznikovi cilji na dirki. Mislim, da bo šlo na dirki vse samo od sebe in se ne bo treba prav veliko prilagajati. Vsakemu je jasno, kaj je treba narediti tudi, ko se kaj zaplete - v 270 kilometrih je nemogoče, da se ne bi kaj zapletlo. Mislim, da smo vsi neobremenjeni. V nedeljo zvečer bomo lahko zelo razočarani, a nima nobene portebe, da bi nas bilo česarkoli strah. Nimam kaj izgubiti. Spoštovati moramo vse ostale, ki so trdo delali in trenirali, da so prišli pripravljeni na svetovno prvenstvo in upravičeno upajo, da bodo domov odnesli mavrično majico. To jo odnese samo eden. Favoritov pa je več kot deset. Večina jih bo ostala praznih rok. Upam, da mi ne bomo med temi.

O tem, da so pri ekipi Bahrain Victorious ponudili vso podporo: Ničesar nismo želeli prepustiti naključju. Glede na to, da imamo odlično podporo na vseh dirkah v sezoni, je prav, da jo imamo na največji dirki, na najbolj pomembni dirki v letu. To je bila tudi moja osebna želja in ekipa mi je šla zelo nasproti. Sem ji za to neskončno hvaležen in upam, da je v nedeljo ne razočaram.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ