Matej Mohorič razkril razloge za slabše predstave

Matej Mohorič razkril razloge za slabše predstave
09.08.2022 AVTOR: DZ

"Pregledi krvi so pokazali, da sem prebolel asimptomatsko koronavirusno okužbo in da sem pred kratkim morda imel tudi okužbo z virusom Epstein-Barr."


Matej Mohorič je letos kljub poškodbi na samem začetku sezone blestel potem na enodnevnih dirkah. Predvsem na Milano-Sanremo. Najdaljšo klasiko v sezoni je namreč dobil.

Potem pa je priprave posvetil dirki po Franciji, kjer je lani dobil dve etapi. A v Franciji letos ni blestel, kot bi si želel. Že med dirko je priznal, da se ne počuti najbolje. Po Touru je nastopil še na klasiki v San Sebastianu. Tam je bil lani drugi, letos pa je poskušal s pobegom, a ni bil uspešen. Zdaj je sporočil, da so natančnejše krvne preiskave pokazale razlog za slabše počutje in predstave. To naj bi bila aimptomatska okužba s koronavirusom.

Obenem pa naj bi prebolel tudi virus Epstein-Barr. Gre za virus, zaradi katerega je bil kar nekaj časa slabši od pričakovanj tudi Mark Cavendish. Zdravilo za ta virus ne obstaja. Priporočajo predvsem počitek brez športnih aktivnosti. "Vzel si bom več časa za počitek in upam, da se bom pravočasno počutil bolje, da bom lahko pred koncem sezone že dirkal," je še med drugim zapisal Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ