Matej Mohorič se je spuščal 121 km/h: Pred hitrostjo nimam strahu

Matej Mohorič se je spuščal 121 km/h: Pred hitrostjo nimam strahu
13.07.2014 AVTOR: D. Z.
Z dirke po Avstriji smo na družabnih omrežjih zasledili fotografije števcov z neverjetnimi podatki. Kolesarji so se spuščali krepko hitreje od sto km/h. Tudi Matej Mohorič.

Jan Tratnik je objavil fotografijo merilca moči, na kateri se lepo vidi, da je njegova največja hitrost znašala kar 117 km/h. Potem pa je tu še fotografija Mateja Mohoriča. Za kolesarja Cannondala že dlje časa vemo, da v spustih pravega strahu ne pozna. In zdaj smo dobili še dodaten dokaz. Njegov SRM je zabeležil najvišjo hitrost, ki je znašala kar neverjetnih 121 km/h.

"Nekako se koncentriraš na cesto pred sabo, na morebitne luknje, izbokline in razpoke. Še posebej na tiste, zalite s smolo. Sam sem to hitrost dosegel, ko sem po spustu lovil priključek s prvo skupino. Zato sem moral biti pozoren tudi na avtomobile in ostale kolesarje," je najprej dejal Matej Mohorič in dodal: "V ekipi me že vsi poznajo po tem, da se znam hitro spustiti po klancu navzdol. Ko sem jim pokazal števec, so vsi rekli, da sem nor. Večina ostalih je na tistem spustu dosegla hitrost okrog 105 kilometrov na uro, eden 110."

A pri takih hitrosti, zgolj s čelado in v kolesarskem dresu. To je zares nekaj neverjetnega. "Pred hitrostjo nimam strahu, večina ostalih tudi ne, čeprav pravijo, da se ne počutijo ravno prijetno, ker je pač nevarno. Se pa najde kdo, ki ga je visokih hitrosti nad 90 kilometrov na uro še posebej strah in je zelo, zelo previden. Zato se temu poskuša izogniti, če se le da. Mislim, da z leti postaneš bolj previden in manj samozavesten." In Mohorič je še mlad, najmlajši v moštvih World toura. Prav zato jemlje to krstno sezono med elito kot sezono za učenje.

Tudi na dirki po Avstriji je tako: "Prve etape so bile super, od 5. etape naprej pa sem malce prehlajen in bolan, tako da sem vesel, da bo kmalu konec in se grem domov pozdravit. Tisti sneg na prelazu in leden dež v spustu nam je prišel do živega. To pač pride v paketu s poklicem," je še zaključil Mohorič, ki se bo kmalu po vrnitvi domov že odpravil v ZDA, kjer ga čaka naporen ritem najprej treh etapnih dirk in potem še dveh klasik v Kanadi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ