Matej Mohorič sedmi pred kraljevsko etapo

Matej Mohorič sedmi pred kraljevsko etapo
22.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tako kot na Portugalskem je bil tudi v Španiji to dan za vožnjo na čas. Dobil jo je vodilni Tim Wellens. Matej Mohorič je napredoval na sedmo mesto.

Razgiban kronometer
Na dirki po Andaluziji oziroma na dirki Ruta del Sol so imeli kolesarji na sporedu vožnjo na čas. Ta je bila zelo razgibana in zahtevna, tak oda specialisti za to discipline niso prišli do izraza. Mancha Real je gostil start, cilj 16,2 km dolgega kronometra pa je gostilo mesto La Guardia de Jaen. Prvi del kronometra je potekal v rahel vzpon. Sledil je daljši spust in iz najnižje točke dneva še 1,8 km dolg ciljni vzpon s 7,6-odstotnim povprečnim naklonom.

Tim Wellens majico ubranil z zmago
Tim Wellens je branil vodstvo v skupnem seštevku, potem ko je dobil prvo etapo. Zdaj je dobil tudi tretjo etapo. Kronometer je premagal v 22 minutah in 25 sekund, tako da je za dve sekundi ugnal Jakoba Fuglsanga in za devet Iona Izagirreja. Četrti je bil z istim časom Steven Kruijswijk. Sledili so Adam Yates, Jack Haig, Pello Bilbao, Simon Yates in na devetem mestu Matej Mohorič, ki je zaostal za 25 sekund.

Belgijec pred dvema kolesarjema Astane
Wellens ima pred zadnjima dvema etapama sedem sekund prednosti pred Fuglsangom in 14 pred Izagirrejem. Oba sta člana letos izjemno uspešne Astane. Sledijo Kruijswijk, Haig, Bilbao in sedmi Mohorič. Njegov zaostanek znaša 39 sekund. Že jutrišnja etapa bo nadvse zahtevna. Kolesarji bodo morali premagati dva vzpona prve in enega druge kategorije. Etapa do Granade bo dolga vsega 120 kilometrov.

Mohorič: "Noge so bile močne"
Zadnji vzpon bo dolg dobrih sedem kilometrov, a je v povprečjo več kot devetoodstoten. Sledil bo še spust in krajši ravninski odsek pred ciljem. "S časom sem zadovoljen, saj je bila trasa zelo zahtevna. Noge so bile močne, kar je pomembno pred jutrišnjo kraljevsko etapo. Čaka nas težek dan, poskušal pa bom ubraniti mesto v skupnem seštevku," je dejal Mohorič, sicer član Bahraina Meride. Njegova klubska kolega Luka Pibernik in Grega Bole sta na 71. oziroma 93. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ