Matej Mohorič sedmi v Toskani

Matej Mohorič sedmi v Toskani
19.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Matej Mohorič nadaljuje z odličnimi predstavami. Zdaj je zasedel sedmo mesto na dirki Giro della Toscana. Zmagal pa spet do nedavnega suspendirani Gianni Moscon.



V Italiji so organizirali že 90 dirko Giro della Toscana. Start in cilj je gostila Pontedera. Dirka prve kategorije pa je bila dolga 199 kilometrov. Kolesarji so se morali trikrat vzpeti na 9,1 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 6,8 % Monte Serra. Zadnjič so vrh dosegli po dobrih 170 kilometrih dirkanja. Na startu so bili mnogi kolesarji, ki se tako pripravljajo na prihajajoče svetovno prvenstvo. Takoj po startu je prišlo do pobega. V ospredju se je zbrala peterica kolesarjev.

Skupino so sestavljali Iuri Filosi, Alessandro Fedeli (Delko Marseille), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Michele Gazzara (Sangemini MGKvis) in Ettore Carlini (D'Amico Utensilnord). Privozili so si več kot sedem minut prednosti, medtem ko so imeli v glavnini vse niti v rokah kolesarji moštev Sky in AG2R La Mondiale. Do presenečenja ni prišlo. Do odločitve pa je prišlo na zadnjem vzponu. Ritem je precej časa narekoval Kenny Elissonde, celo Eddie Dunbar je pokazal pravo formo. Pod vrhom pa so si občutnejšo prednost privozili Moscon, Bardet in Pozzovivo.

Moscon je bil prepričljivo najmočnejši, medtem ko je Pozzovivo sprva zaostal, a je na spustu ujel stik z obema. Skupaj so nadaljevali na ravninskem delu proti cilju. Pozzovivo prav veliko ni sodeloval, saj je imela Bahrain Merida v prvi zaseledovalni skupni tako Mateja Mohoriča kot Giovannija Viscontija. A ta skupina je bila neorganizirana, medtem ko sta se v sprintu za zmago pomerila Moscon in Bardet. Italijan je bil močnejši. Veselil se je druge zmage na zadnjih treh dirkah. Italijan se je vrnil po pettedenskem suspenzu, ker je na dirki po Franciji zmahnil proti tekmecu.

Sicer pa se kolesar moštva Sky pri komaj 24 letih ukvarja predvsem z obtožbami in očitki. Pred časom so ga namreč obtožili, da se z rasističnimi izjavami žalil Kevina Rezo. Lani so ga zaradi vlečenja za spremljevalni avtomobil diskvalificirali s cetne dirke svetovnega prvenstva. Zdaj je trenutno najboljši Italijan in očitno bi prav lahko prevzel kapetansko vlogo na svetovnem prvenstvu, saj sprva planirana kapetana Fabio Aru in Vincenzo Nibali na Vuelti nista pokazala prave pripravljenosti. Bardet je bil na dirki drugi, Pozzovivo pa tretji. Skupina z Mohoričem je zaostala za 1:22. Sprint za četrto mesto je dobil Visconti. Mohorič je bil sedmi. Jan Polanc je bil 82., Domen Novak in Kristijan Koren sta odstopila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ