Matej Mohorič spet bežal, Pelucchi drugič zapored

Matej Mohorič spet bežal, Pelucchi drugič zapored
04.08.2015 AVTOR: D. Z.
Matteo Pelucchi je dobil še tretjo etapo na dirki po Poljski. Spet se je z dolgim pobegom izkazal Matej Mohorič.

Na dirki po Poljski – šteje med najprestižnejše dirke World Toura – je za kolesarji že tretja etapa. Tudi ta je bila pisana na kožo sprinterjem. Etapa se je začela v mestu Zawiercie in končala v Katovicah. Dolga je bila 166 kilometrov. Spet smo večji del etape v ospredju lahko gledali ubežno skupino. Po lepi predstavi v prvi etapi se je v ospredju spet vozil tudi eden izmed štirih slovenskih predstavnikov na dirki Matej Mohorič.

Kolesar Cannondale Garmina je bil član ubežne šesterice. Ob njem so se vozili še Marcin Bialoblocki, Kamil Gradek, Ian Boswell, Adrian Kurek in Marcus Burghardt. Ekipe s sprinterji jim niso dovolile, da bi si privozili občutnejšo prednost. Na čelu so se izmenjevali kolesarji Giant Alpecina – branili so majico vodilnega v skupnem seštevku Marcela Kittla – kolesarji IAM Cyclinga in Etixx Quick Stepa. Ubežniki so v ospredju vztrajali vse do vstopa v zadnjih 20 kilometrov, potem se je tudi med njimi začela delati selekcija.

Bialoblocki je vztrajal najdlje, a večjih možnosti za uspeh vseeno ni imel. Deset kilometrov pred ciljem je imel še 40 sekund naskoka, medtem ko se je v lov za njim podal Sutterlin. Potem je narekovanje ritma v glavnini prevzela Orica GreenEdge. Bialoblocki se je predal štiri kilometre pred ciljem. Orica GreenEdge je še vedno vztrajala na čelu glavnine, potem so pobudo manj kot dva kilometra do konca prevzeli člani Giant Alpecina, a niso bili dovolj močni.

Videli smo nekaj napadov, tudi Peter Vakoč je poskusil ob vstopu v zadnji kilometer. Vseeno smo videli sprint glavnine. Tega je še drugič zapored dobil Matteo Pelucchi, sicer član IAM Cyclinga. Giacomo Nizzolo je bil drugi, tretji pa Tom van Asbroeck. Najboljši izmed štirih Slovencev je bil Grega Bole na 64. mestu. Marcel Kittel je s sedmim mestom v etapi obdržal vodstvo v skupnem seštevku, a zdaj kolesarje čakajo zahtevnejše etape. Najboljši Slovenec je Matej Mohorič na 29. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ